Google Maps, la fel ca Waze, are o nouă opțiune care îi va înfuria pe polițiști

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 16:10
Google Maps, la fel ca Waze, are o nouă opțiune care îi va înfuria pe polițiști GALERIE FOTO
Google Maps va permite raportarea radarelor

Utilizatorii care vor face update la Google Maps vor avea o surpriză foarte plăcută, care îi va supăra la culme pe polițiștii de la Poliția Rutieră! Google Maps va permite de acum raportarea radarelor poliției, așa încât șoferii vor fi puși în gardă.

Google Maps va permite raportarea radarelor

Mult-așteptata funcție va fi disponibilă acum, o dată cu update-ul la versiunea actuală a aplicației Google Maps. Funcția de raportare a filtrelor, radarelor poliției, traficului, obstacolelor și a evenimentelor de pe drum este deja disponibilă în Waze, aplicația soră a Google Maps achiziționată de companie în urmă cu câțiva ani.

Noua funcție a fost anunțată marți de Google, însă implementarea ei pe telefoanele Android și iPhone va începe de-abia din această săptămână, relatează Business Insider. Waze a fost aspru criticată de polițiști pentru că permite utilizatorilor dezvăluirea locațiilor unde se află mașinile de poliție care îi vânează pe vitezomani.

Google Maps va permite raportarea radarelor
Google Maps va permite raportarea radarelor. Sursa foto: digi24.ro

Poliția a cerut Google să elimine raportarea raderelor din celebra aplicație

Aplicația se dovedește a fi un adevărat chin pentru oamenii legii. Poliția din New York a trimis Google o scrisoare, solicitând eliminarea acestei funcții, pe motiv că polițiștii au dificultăți din cauza aplicației în a îi prinde pe șoferii care au consumat alcool. Solicitări asemănătoare a făcut și Poliția din Los Angeles și Asociația Națională a Șerifilor. Însă, la fel ca și Waze, nici Google Maps nu permite userilor să raporteze separat ce fel de forțe de poliție sunt prezente pe teren.

În prezent, unica raportare posibilă este de „radar”, arată sursa citată. Potrivit unui purtător de cuvânt al Google, funcția contribuie la siguranța șoferilor și a pietonilor, întrucât „informează șoferii cu privire la radare, permițându-le acestora să fie mai atenți și să ia decizii corecte pe parcurs”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×