Ai rămas fără energie electrică? Modul în care poți fi despăgubit, dacă Enel te lasă în pană de curent! Câți bani poți primi

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/02/2019, 15:40
Ai rămas fără energie electrică? Modul în care poți fi despăgubit, dacă Enel te lasă în pană de curent! Câți bani poți primi GALERIE FOTO
Consumatorii vor fi despagubiti, daca sunt victimele unor pene de curent

Românii care vor fi lăsați pe întuneric din cauza penelor de curent, vor fi despăgubiți! Au fost foarte multe cazuri când cartiere întregi au rămas în beznă zile întregi, chiar și în Capitală, din cauza unor căderi de electricitate. Oamenii au fost nevoiți de multe ori să plece pe la rude sau să se încălzească cum au putut, până la remedierea problemelor tehnice.

Până anul acesta, oamenii nu puteau decât să sune la distribuitorul de energie electrică sau de gaz pentru a se plânge de problemele cauzate. De la începutul anului, însă oamenii vor fi despăgubiți de către distribuitorii de energie, potrivit economica.net.

Despăguburile după penele de curent sau de gaz sunt în valoare de 30 de lei pentru fiecare client

Aşadar, dacă rămâneţi fără curent, ţineţi cont că veţi primi bani pentru orele petrecute în întuneric. Din acest an, Enel, Electrica, E.On şi CEZ vor despăgubi automat clienţii cu 30 de lei, în cazul în care alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă mai mult de 4 ore. Aceeaşi sumă va fi primită dacă, până la finalul anului 2020, au loc mai mult de 12 întreruperi neplanificate de lungă durată în mediul urban sau 24 în mediul rural.

O pana de curent a lasat mai multe cartiere din Bucuresti in bezna, anul trecut

În cazurile individuale, consumatorii îşi pot monta un aparat care trimite în timp real datele de la locul de consum şi semnalează distribuitorul când nu mai este alimentat.

Ultima pană de curent a afectat mai multe cartiere din București! ”Miercuri, 1 noiembrie, la ora 16.40, a avut loc o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei. Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. În acest moment se lucrează la identificarea cauzei care a condus la producerea avariei. Le cerem scuze tuturor consumatorilor afectaţi de avaria înregistrată în reţeaua Transelectrica”, suna anunțul distribuitorului de energie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×