Aproape 200 de localități fără curent electric, în România! 4 județe din țară, fără lumină

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 13:05
Aproape 200 de localități fără curent electric, în România! 4 județe din țară, fără lumină
Aproape 200 de localități au rămas fără curent electric, în România

Aproape 200 de localități au rămas fără curent electric, în România. Duminică, șase linii electrice de înaltă tensiune sunt nefuncționale, în 4 județe din zona de vest a țării. Enel anunță că are 53 de echipe în teren, dar că intervențiile sunt îngreunate de condițiile meteo severe.

Conform unui comunicat de presă al Enel, de duminică, în Banat nu sunt funcționale șase linii de înaltă tensiune, mai exact: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocşa-Gătaia, L110 kV Reşiţa-ICMR (circuit 2), L110 kV Timişoara-Buziaş.

Aproape 200 de localități au rămas fără curent electric, în România

De asemenea, sunt nefuncționale și stațiile de transformare 110kV/MT Lugoj, Buziaş, Făget, Nădrag, IURT Lugoj, Satchinez. În Timiș, un număr de 62 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, erau nealimentate la ora 10:00, fiind afectate 66 de localități printre care și: Timişoara, Dumbrăviţa, Ghiroda, Lugoj, Cheveresu Mare, Bethausen, Dumbrava, Făget, Găvojdia, Maşloc, Orţişoara, Recaş.

Aproape 200 de localități fără curent electric, în România! 4 județe din țară, fără lumină
Vremea aspră a lăsat aproape 200 de localități fără curent electric 

35 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial erau nealimentate în județul Caraș-Severin, afecând 50 de localități, printre care: Reşiţa, Băile Herculane, Caransebeş, Oţelu Roşu, Bocşa, Dognecea, Fârliug.

Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara au rămas fără lumină

În Arad erau nealimentate 23 de linii aeriene ded medie tensiune parțial,astfel afectând 47 de localități, dintre care și Chișineu Criș, Lipova, Ineu, Sebiș, Brazii, Craiva și Gurahonț.Aproape 200 de localități au rămas fără curent electric, în România

În Hunedoara erau nealimentate 19 linii electrice aeriene, fiind afectate 28 de localități, printre care Petroșani, Hațeg, Uricani, Gurasada, Ilia și Zam. Duminică, până la ora 18:00, întreaga țară este sub incidența unei informări meteo de ninsori, lapoviță, ploi și polei.Aproape 200 de localități au rămas fără curent electric, în România

Pentru opt județe, experții meteo au emis avertizare de cod portocaliu. În aceste zone, va ninge abundent, iar stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ. În zona montană, rafalele vor avea o intensitate care va depăși 70 de kilometri pe oră.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×