Trenuri blocate din cauza zăpezii! Comunicatul CFR Călători

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/12/2018, 10:24
Trenuri blocate din cauza zăpezii! Comunicatul CFR Călători
Au fost întreruperi în Banat și Oltenia, în jurul orei 08:00

Haos pe căile ferate! Sute de călători stau în trenurile blocate pe trasee. La ora 07:30, echipele de intervenție acționau în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza Craiova și Timișoara pentru reglarea deranjamentelor raportate la sistemul de alimentare cu energie electrică:

Valea Sadului-Lainici, Lunca Budieni-Bărbăteșri, Valea Cernei-Turnu Severin și Vărădia-Săvârșin, acolo unde nu există tensiune în firul de contact din cauza copacilor care au căzut pe calea ferată.

Trenuri blocate din cauza zăpezii!

Potrivit comunicatului CFR, trenurile care circulau pe traseele respective, au fost oprite de pe traseu. Trenurile aferente sunt: IR 1822/1821 Arad – București Nord și retur, IR 1654 Vatra Dornei – București Nord și IR 1696/1695 Timișoara Nord – București Nord și retur.

Trenuri blocate din cauza zăpezii! Comunicatul CFR Călători
Sute de călători stau în trenurile blocate pe trasee

De asemenea, tot în jurul orei 08:00, au fost întreruperi în Banat. Circulația feroviară pe magistrala 900 a fost întreruptă între stațiile CF Topleț și Valea Cernei, județul Caraș-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune și l-au rupt.

Întreruperi în Banat și Oltenia

Totodată, a fost oprită circulația feroviară pe magistrala 200, între stațiile CF Vărădia și Zam, județul Arad, din cauza lipsei de tensiune în rețeaua de contact.

Astfel, două trenuri și-au oprit deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasa pe relația Curtici-București, cu aproximativ 60 de călători, a staționat aproape de stația CF Vărădia. Trenul IR 472-1, cel care se deplasa pe relația București-Budapesta, cu aproximativ 100 de călători, a fost oprit în stația CF Zam.

Trenuri blocate din cauza zăpezii! Comunicatul CFR Călători
Este haos pe căile ferate!

De altfel, și în Oltenia au fost întreruperi. Tronsonul de cale ferată 202 Târgu Jiu-Filiași a fost întreruptă. Iar, din acest motiv, trenul InterRegio 1822, cel care se deplasa pe relația Arad-București Nord, a fost oprit pe linia curentă între stațiile CF Budiueni și Copăcioasa, județul Gorj.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×