Incendiu puternic, într-un bloc din Cluj. A fost activat planul roșu de intervenție

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
18/10/2018, 21:25
Incendiu puternic, într-un bloc din Cluj. A fost activat planul roșu de intervenție
Incendiu puternic într-un bloc din Cluj! Autoritățile au instituit planul rosu

Un incediu puternic a avut loc în parcarea unui bloc din Cluj! S-a instituit planul roșu se intervenție! Conform informațiilor din ziardecluj.ro, pompierii au fost chemați la un imobil care se află pe strada Oașului. Primele informații au dezvăluit că focul a pornit din subsolul acestuia, în parcarea subterană. Astăzi, 18 octombrie, locuitorii au sunat îndelung la 112 după ce au observat că nu este doar o flacără, fumul extinsându-se prin toată parcarea. Aceștia, până la venirea autorităților, au ieșit pe balcoane și au cerut ajutorul celor din jur. La ora 12:10, membrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au luat hotărârea să folosească planul roșu de Intervenție.

Acesta prevedea evacuarea persoanelor, lucru care s-a și întâmplat. Astfel, aproximativ 20 de persoane au fost evacuate. La acea oră, autoritățile încă se luptau cu focul. 13 dintre persoane au avut nevoie de mici îngrijiri medicale, fiind întoxicați de fumul gros, căci acesta a urcat pe scara blocului, ba chiar a ajuns până la etajul 9.

Incendiu puternic, într-un bloc din cluj! Locatarii s-au refugiat pe acoperișul imobilului

Incendiu puternic bloc cluj plan rosu
Pompierii evacuând locatarii blocului din CLuj

La fața locului au fost autospecialele de la ISU și două echipaje ale poliției. De asemenea, potrivit sursei citate mai sus, unii dintre locatari nu au avut încotro și s-au refugiat pe acoperișul imobolului în așteptarea de a fi salvați. Conform declarațiilor reprezentanților ISU Cluj, incendiul a avut nevoie de aplicarea planului roșu. ”Este vorba despre incendiu la un imobil cu mai multe nivele, se lucrează în acest moment pentru evacuarea unor persoane, surprinse de degajările de fum pe acoperișul clădirii”, au declarat purtătorii de cuvânt ISU.  Blocul este unul abia construit, la care echipele de muncitori încă lucrau pentru terminarea lui.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×