Ai o relație stabilă? Iată cele 5 stadii prin care va trece parteneriatul vostru

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
16/02/2019, 14:35
Ai o relație stabilă? Iată cele 5 stadii prin care va trece parteneriatul vostru
Află ceele 5 stadii ale relației tale

Experții au oferit răspunsuri pentru cele mai importante întrebări pe care ni le putem pune atunci când suntem implicați într-o relație aflată la început. În rândurile următoare, veți afla care sunt cele 5 stadii prin care este foarte posibil să le parcurgeți în parteneriatul vostru.

Când este momentul propice să te muți împreună cu partenerul? Odată cu dispariția entuziasmului, dispar și sentimentele? O perioadă confuză atrage de la sine și nevoia de despărțire? Specialiștii și-au propus să răspundă la toate aceste întrebări care apar pe parcursul unei relații sentimentale.

Află care sunt cele 5 stadii ale unei relații

Iată, așadar, care sunt cele 5 stadii pe care le experimentează majoritatea cuplurilor:

Stadiul inconfortabil (sau ciudat)

Sunt toate acele întrebări care îți invadează mintea „Mă place?”; „Am spus ceva greșit?”; „Oare gluma la care nu a râs a fost deplasată?”; „O sa ne mai vedem vreodată?” și enumerarea poate continua la nesfârșit.” , explică experții în privința unei prime întâlniri care te-a făcut să te simți inconfortabil. Este recomandat să evitați formarea unei păreri definitive, bazându-vă pe prima întâlnire care n-a decurs tocmai conform așteptărilor.

Stadiul atracției

După ce ați depășit primul stadiu și v-ați format deja o părere unul despre celălalt, intervine cea de-a doua etapă, a atracției, sau a lunii de miere, cum mai este cunoscută. De obicei, aceasta este cea mai frumoasă parte a relației, când totul vi se pare că decurge ca pe roate. Atenție, însă! Pe cât este de frumoasă, pe atât de puțin va dura. Experții ne informează că această perioadă trece foarte repede, dar aduce de obicei stabilitate, pentru că reușiți să depășiți barierele atracției fizice și relația devine astfel una serioasă.

Stadiul confuz

Dragostea apare de regulă involuntar. De aceea, trecerea la o relație de lungă durată te poate lua prin surprindere și îți poate da senzația că nu ești pregătit pentru așa ceva. Astfel se instalează cea de-a treia etapă, caracterizată printr-un puternic sentiment de confuzie. Cheia depășirii acestei faze este comunicarea deschisă, spun specialiștii. Vorbește cât mai sincer cu partenerul de cuplu despre momentele dificile, pentru că o problemă nu se poate rezolva atunci când celălalt nici măcar nu știe de existența ei.

Stadiul intim

Dacă v-ați hotărât să faceți pasul către o relație în adevăratul sens al cuvântului, atunci ați intrat în stadiul intim. Faza intimă se referă la vulnerabilitate, temeri și la toate acele aspecte pe care nu îndrăznim de regulă să le aducem în discuție. Totul, din dorința de a nu afișa în fața perosanei iubite eventualele imperfecțiuni ale noastre, chiar dacă deja suntem conștienți de ele. Aceasta este practic cea mai puternică fază a unei relații, pentru că marchează momentul în care vă dați seama că vă iubiți, în ciuda lucrurilor mai puțin bune.

Stadiul de parteneriat

Este stadiul angajamentului, momentul în care relația devine serioasă în mod oficial. Acest angajament diferă însă de la cuplu la cuplu. pentru că fiecare pereche are tendința de a-și stabili propriile reguli. Putem vorbi aici despre mutatul împreună, logodna sau pur și simplu decizia de a avea o relație exclusivă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×