Îți poți crește performanțele intelectuale și capacitatea de a reține sau de a te concentra dacă alegi alimentele potrivite. Diverse studii medicale au indicat care sunt acestea și cum te ajută mai exact sau cum contribuie la nivelul de inteligență. De asemenea, acestea aduc beneficii și la buna stare a spiritului. Pentru o bună funcționare a creierului, ai nevoie de: antioxidanţi şi carbohidraţi de bună calitate. Iată și care sunt alimentele care îți fac rău!
Care sunt alimentele pe care trebuie să le consumi pentur a avea mintea brici
Medicii informează care sunt alimentele care îți fac bine minții și aduc un plus minții, dar și cele care îți fac rău și îngreunează concentrarea sau gândirea limpede. Uite ce trebuie și ce nut rebuie să consumi
-Ouăle
Conţin numeroşi acizi graşi Omega 3 care protejează creierul și multă vitamina E, un antidepresiv puternic şi posibilul antidot al bolii Alzheimer. Gălbenuşul este bogat în colină, un compus benefic sănătăţii neurotransmiţătorilor.
-Sfecla
Rădăcina de sfeclă este foarte bogată în vitamina B, un element care vă ajută să procesaţi rapid datele şi să sortaţi amintirile. Sfecla proaspătă este considerată un antidepresiv natural.
-Anşoa
Grăsimile polinesaturate din anşoa vă ajută să vă protejaţi creierul de îmbătrânirea accelerată şi de pierderea memoriei, oferindu-vă, în același timp, și o stare de bună de spirit. Micuțul peșteconţine de zece ori mai mult Omega3 decât tonul și aduce un aport important de vitamine D şi calciu.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
-Fructele de pădure
Zmeura şi afinele conţin compuşi antocianici care protejează memoria. Un studiu britanic a constatat că persoanele care au consumat zilnic afine şi-au îmbunătăţit considerabil memoria în doar câteva luni.
-Varza de Bruxelles
Oamenii de ştiinţă au demonstrat că planta cruciferă este bogată în molecule pe care corpul nostru le transformă în diindolimetan, un stimulent al sistemului imunitar care ajută și la protejarea celulelor cerebrale. De asemenea, antioxidanţi din varză luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă cancer.
Cele mai periculoase alimente pentru creier:
- Băuturile bogate în zahăr
- Carbohidrați rafinați
- Aspartamul
- Alimentele bogate în grăsimi trans
- Alimente procesate
- Alcoolul
- Peștele bogat în mercur