Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, protagonist într-un scurt metraj care ar putea lua Oscarul

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
24/09/2019, 21:49
Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, protagonist într-un scurt metraj care ar putea lua Oscarul GALERIE FOTO
Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, ar putea lua premiul Oscar cu un scurtmetraj de succes. Sursa foto: adevarul.ro

Actorul Adrian Văncică, celebrul Celentano din Las Fierbinți, este protagonistul unui scurtmetraj de succes, premiat în toată lumea și care are șanse reale să ia chiar și premiul Oscar!

Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, ar putea lua premiul Oscar cu un scurtmetraj de succes

În doar 23 de minute, „Cadoul de Craciun” descrie situația unei familii din România, în ultimele zile de comunism. Scurtmetrajul a câștigat deja nu mai puțin de 36 de premii la festivaluri și are sanse mari să fie nominalizat și pentru premiul cel mare, respectiv Oscar!

Actorul Adrian Văncică joaca rolul unui tată al cărui copil îi scrie o scrisoare lui Moș Gerilă. „Un tată ajunge acasă cu bradul de Crăciun, copilul lui îi spune că a apucat să-i scrie lui Moş Gerilă şi printre dorinţele pe care le-a scris acolo, a scris ceva ce n-ar fi trebuit să scrie. Ştii că era toată teama aia pe vremea lui Ceauşescu, mă nu vorbeşti la şcoala ce auzi acasă. Ăla a şi scris”, spune actorul pentru știrileprotv.ro.

Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, ar putea lua premiul Oscar cu un scurtmetraj de succes
Adrian Văncică, Celentano din Las Fierbinți, ar putea lua premiul Oscar cu un scurtmetraj de succes

” În America am câştigat Festivalul de la Palm Springs”

Trei dintre cele 36 de premii câștigate i-au revenit lui Adrian Vancica, pentru cel mai bun actor. Alte trei au propulsat filmul pe lista scurtmetrajelor din care vor fi alese 10, apoi doar 5 producţii, ce vor intra în cursa pentru Oscar.

„Să câştigi în ţări care nu au avut de-a face cu comunismul, care nu au avut de-a face cu astfel de lucruri… Uite, în America, am câştigat Festivalul de la Palm Springs. Au fost mii şi mii de scurt metraje. Şi de acolo ni s-a şi tras, că am primit un mesaj de la o agenţie de PR: „Bună ziua! Bună ziua! Noi suntem, l-am văzut, superb, vă dăm flori şi artificii, dar numai să veniţi să le luaţi, ca să vedem cum facem să punem la cale un plan pentru Oscar”, a mai spus actorul, vădit emoționat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×