Adrian Năstase nu se poate resemna cu pierderea decorației! ”Mi se pare un gest absolut meschin”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
02/01/2020, 21:29
Adrian Năstase nu se poate resemna cu pierderea decorației! ”Mi se pare un gest absolut meschin”
Adrian Năstase nu se poate resemna cu pierderea decorației. Sursa foto: digifm.ro

Fostul premier al României Adrian Năstase încă nu s-a resemnat că a rămas fără decorația primită acum 17 ani și retrasă de președintele Klaus Iohannis.

Adrian Năstase nu se poate resemna cu pierderea decorației

Fostul președinte al PSD a declarat, joi seara, la România TV, că gestul președintelui Klaus Iohannis de a-i retrage decorația primită acum 17 ani a fost un gest absolut meschin.

„Am trecut într-o altă fază, am făcut plângere, vom ajunge în instanță. Este un gest discreționar. Ați văzut că m-am referit la un peersonaj celebru, la Iuliu Maniu, dar unii nu au înțeles. A te raporta la ceea ce s-a întâmplat acum 12 ani, e absolut aberant. Mi se pare un gest absolut meschin”, a spus Adrian Năstase.

Klaus Iohannis a retras decorațiile celor condamnați la închisoare

Adrian Năstase a fost prezent la Cotroceni, cu ocazia Zilei Naționale a României, fapt criticat de societatea civilă. Năstase a fost invitat în baza faptului că a fost decorat cu ordinul Steaua României în grad de Mare Cruce, în 2002, iar legislația prevede că cei care au primit o astfel de decorație sunt invitați la recepțiile de 1 Decembrie.

Pe de altă parte, legislația prevede că decorația poate fi retrasă în urma unei condamnări la închisoare cu executare, iar președintele Klaus Iohannis a aplicat legea și i-a retras decorația primită în urmă cu 17 ani.

Pot să spun chiar că am decis să retrag toate decorațiile tuturor celor care au condamnări penale și se încadrează în prevederile legii care prevede procedură de retragere a ordinelor naționale. Am demarat efectiv această acțiune și ea va fi finalizată în foarte scurt timp și veți primi lista decretelor prin care retrag aceste ordine”, declara președintele Klaus Iohannis.

Adrian Năstase, Gheorghe Bucur, Miron Mitrea, Dorinel Mihai Mucea, Gheorghe Mencinicopschi,  Emilian Cutean, Adrian Severin,  Dan Voiculescu, Ionel Manțog, Mircia Muntean, Anghel Gh. Cristian, Irina Paula Jianu, sunt cei care au fost condamnați penal pentru diverse fapte și rămân acum fără dreptul de a fi invitați la recepțiile de la Cotroceni, de a avea funeralii cu onoruri militare și de a primi gratis loc de veci, după cum a dezvăluit fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×