Laszlo Tokes: Retragerea Ordinului Naţional Steaua României, un „act foarte ruşinos”

Mirela Apostol   
în Hotnews
10/10/2017, 07:42
Laszlo Tokes: Retragerea Ordinului Naţional Steaua României, un „act foarte ruşinos”

Laszlo Tokes a semnat luni o sesizare către Direcţia de Inspecţie Judiciară din Consiliul Superior al Magistraturii, prin care solicită motivarea sentinţei judecătoreşti date anul trecut, atunc când i-a fost respinsă plângerea împotriva retragerii Ordinului Naţional Steaua României.

„Susţin că acesta a fost un act foarte ruşinos ce califică nu persoana mea şi valorile mele, ci pe domnul preşedinte Klaus Iohannis şi străduinţa sa de a compensa originea sa germană prin acte şi manifestări pro-româneşti şi antimaghiare exagerate. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 1 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ce se întâmplă cu Ordinul Steaua Romaniei

Potrivit legislaţiei în vigoare, pentru fapte nedemne şi pentru pentru condamnări definitive pot fi retrase decoraţiile. Or, decoraţia domnului Laszlo Tokes a fost retrasă de pe urma unei declaraţii greşit traduse”, a spus avocatul Elod Kincses, completat apoi de Tokes: 

În cazul steagului Ardealui nu au pornit nici un proces împotriva noastră. Nu s-a sesizat arborarea acestui steag. Organele oficiale s-au obişnuit cu aceste steaguri şi sper să intrăm în normalitate în acestă privinţă chiar cu ajutorul Curţii Europene pentru Drepturile Omului,” a declarat Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania.

În data de 3 martie 2016, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis retragerea ordinului Steaua României lui Laszlo Tokes, ca urmare a hotărârii instanţei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×