Adevărul despre visele prevestitoare! Cercetătorii, declarații oficiale

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/11/2019, 22:09
Adevărul despre visele prevestitoare! Cercetătorii, declarații oficiale GALERIE FOTO
Visele prevestitoare sunt explicate de cercetători. Sursa foto - facebook

Mai mulți cercetători au emis o teorie a adevărului despre visele prevestitoare! Astfel, dacă ați crezut vreodată că, atunci când visezi ceva, după care chiar se întâmplă în realitate, ține de supranatural, e cazul să vă răzgândiți. În cazul unor cutremure sau tsunami, numeroși cercetători primesc mesaje de la oameni care susțin că au visat respectivul eveniment. Totuși, Antonio Zadra, specialist la Universitatea din Montreal a lansat o ipoteză.

Adevărul despre visele prevestitoare!

„Mereu aceasta se întâmplă după ce evenimentul respectiv are deja loc, nu înainte”, a transmis cercetătorul. „Un vis de prevestire ar fi un vis despre care am ști, încă din momentul în care ne trezim, că se va realiza”, spune psihologul și hipnoterapeuta Lisa Bartoli.

„Numai că de obicei spunem Am visat despre asta! abia după ce un eveniment se petrece. Și cum visăm sute de vise pe an, probabilitatea de a avea dreptate este, până la urmă, destul de mare”, a mai spus Bartoli. De altfel, cercetătorii au crezut mult timp că visele au loc numai în timpul somnului, practic în faza de sfârșit a unui ciclu de somn.

Cercetătorii, declarații oficiale

Trebuie să știți că în 1957, un cercetător a arătat că 80 la sută dintre persoanele care sunt trezite în această fază a somnului pot povesti ce au visat. În schimb, procentul scade dramatic spre 6 la sută, dacă acestea erau trezite în timpul somnului profund. În mare parte, există și posibilitatea ca visul să nu servească, de fapt, la nimic, mai adaugă specialiștii. Interesant este că dacă unele persoane au tendința de a-și aminti mai des, acest lucru s-ar datora pur și simplu faptului că se trezesc mai frecvent în timpul nopții.

„Sunt atâția oameni care visează, sunt atâtea vise, încât nu e imposibil ca, întâmplător, să trăim o situație apropiată unui vis pe care l-am avut. Dacă ideea potrivit căreia numai 10 la sută din capacitățile noastre cerebrale ar fi exploatate este falsă, atunci inconștientul cognitiv ar putea reprezenta o parte mult mai mare a activității noastre cerebrale decât conștientul”, spune și Perrine Ruby, de asemenea, cercetător.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×