11.000 de cercetători anunță că vom trece printr-o „suferință de nedescris” în următorii ani din cauza schimbării climatice

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 13:45
11.000 de cercetători anunță că vom trece printr-o „suferință de nedescris” în următorii ani din cauza schimbării climatice
Schimbări climatice îngrijorătoare în toată lumea. Sursa foto: thenewswheel.com

Peste 11.000 de cercetători anunță o adevărată catastrofă climatică în următorii ani. Schimbările climatice sunt tot mai violente, iar anotimpurile suferă modificări importante de temperatură de la un sezon la altul, nici măcar de la un an la altul. Toate previziunile făcute de specialiști în urmă cu zeci de ani s-au îndeplinit înainte de termen, semn că planeta noastră se află într-o stare de urgență climatică.

Apocalipsa climatică este în plină desfășurare

„Pentru a ne asigura că vom avea un viitor sustenabil, trebuie să schimbăm modul în care trăim. Avem nevoie de transformări majore în modul de funcționare a societății noastre globale și felul în care noi interacționăm cu ecosistemele din jurul nostru”, este avertismentul lansat de climatologi, scrie theguardian.com.

Anul acesta s-au doborât mai multe recorduri de temperatură, luna iulie devenind cea mai atipică lună de vară de când se fac măsurători meteorologice. Vestul și nord-vestul Europei a cunoscut schimbări bruște, unul dintre aceste recorduri fiind înregistrat la Paris, unde au fost zile cu peste 42 de grade Celsius. A fost cea mai caldă lună de istorie și în regiuni unde e răcoros în mod normal, precum Marea Britanie sau Groenlanda.

Schimbări climatice sesizabile chiar în aceste zile, în România

Cercetătorii susțin că trebuie impuse recent niște măsuri, iar printre soluții este oprirea creșterii populației și încetarea defrișărilor. De asemenea, specialiștii recomandă încetarea folosirii combustibililor fosili și reducerea consumului de carne. Profesorul William Riiple de la Universitatea din Oregon spune că lumea trebuie alarmată pentru că este cu adevărat o stare de urgență și nu ar trebui diminuată gravitatea situației prin care trece tot globul pământesc.

De altfel, schimbările climatice pot fi văzute chiar și în aceste zile în țara noastră. Luna noiembrie este destul de călduroasă, cu peste 10 grade peste media normală a temperaturilor. Toată săptămâna vom avea valori de peste 20 de grade.  Cercetătorii mai spun că vom trece printr-o „suferință de nedescris”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×