Adevărul despre cum a fost ”prezis” cutremurul încă din luna august. Asta s-a întâmplat, de fapt

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/10/2018, 17:16
Adevărul despre cum a fost ”prezis” cutremurul încă din luna august. Asta s-a întâmplat, de fapt
O prezicere legată de cutremurul de sâmbătă seară a fost făcută pe data de 15 octombrie

Adevărul despre cum a fost ”prezis” cutremurul de astăzi, încă din luna august. Iată ce s-a întâmplat de fapt. Se pare că vestea unui seism intens pe această dată a venit din partea Seismic Center, încă din data de 15 august. Mesajul lor, postat pe pagina de Facebook, a început printr-o simplă opinie, iar puterea lui, pe atunci, se arăta de peste 5,2 pe scara Richter. ”Ca și opinie personală, un cutremur cu magnitudinea peste 5,2 Richter este posibil să apară în jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineînțeles mai este mult timp până atunci și abia înaintea intervalului vom știi ce procentaj este, dar este bine ca leamea să fie pregătită tot timpul inclusiv cei de la situații de urgențe în jurul datei de 28 octombrie și să comunice cu instituțiile de cercetare ale statului în caz că apar semnale că ar fi posibil acest lucru. Publicat astăzi, 15 august 2018”, se arată în postarea Seismic Center.

Pe data de 26 octombrie, aceștia au adus în atenția publicului anunțul făcut pe 15 august, sub forma mesajului: ”Pe 15 august 2018 Seismic Center publica o atenționare”, a este scris în urmă cu două zile. În dedesubtul veștii, comentariile au și apărut. Un fac al paginii a pus o întrebare, la care a și primit răspuns din partea celor care au prezis seismul. Un om a întrebat dacă și acum, fiind data de 26, mai sunt siguri de studiul făcut pe data de 15. Răspunsul este:”100% poți fi sigur doar cu o oră înainte, câteodată chiar cu 30 de minute, iar uneori cu 2,3 ore.”

Cine a prezis cutremurul din data de 28 octombrie
Mesajul postat de aceștia, pe data de 15 august 2018

Adevărul despre cum a fost ”prezis” cutremurul încă din luna august. ”Normal că susținem rezultatele”

Cine a prezis venirea cutremurul încă din luna august
Cutremurul a avut lor în seara în care am trecut de la ora de vară, la cea de iarnă

Aceștia susțineau analiza realizată de ei, cu mențiunea că, dacă nu ar fi nicio urmă de mișcare tectonică până în data de 06.11.2018, aceștia își vor opri studiul, măcar public.”Normal că susținem rezultatele. Ele sunt rezultatul studiului nostru și a investițiilor noastre enorme în aveste sisteme pentru detecția seismelor din timp. Dacă nu ar fi un cutremur de minim 5,2 M până pe 6/11 ar însemna că tot acest efort este în zadar și că trebuie să oprim acest studiu cel puțin public. În orice caz, opinia personală este de 5,2. În realitate, lucrurile ar putea sta mult mai rău, suntem încă în teste cu aceste studii și sisteme”, au răspuns cei de la sursa citată mai sus. Vă reamintim că, în urma seismului, au fost și pagube.

Toate bune până acum, însă, se pare că anunțul nu a fost făcut tocmai pe baza unui studiu asiduu. Conform unor informații apărute pe internet, cei care prezic seismele fac tot timpul astfel de vești pe care le readuc în atenția oamenilor, apărând ulterior și dovezi că ar urma un adevărat seism; dvezi ce vin de peste mări și țări, cum ar fi video-ul de mai jos:

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×