Celebra actriță din serialul Doctor Who suferă de Alzheimer. Din păcate, nu-și mai recunoaște nici propria casă

Catalin Nae   
în Stiri mondene
28/03/2019, 12:43
Celebra actriță din serialul Doctor Who suferă de Alzheimer. Din păcate, nu-și mai recunoaște nici propria casă GALERIE FOTO
Actrița Barbara Windsor din Doctor Who suferă de Alzheimer

Actrița britanică Barbara Windsor, cunoscută pentru rolul său din serialul de succes Doctor Who, suferă de Alzheimer într-o formă avansată. Soțul actriței spune că aceasta nu își mai poate recunoaște nici măcar propria locuință și este confuză în majoritatea timpului.

Actrița din Doctor Who are Alzheimer în stare avansată

Barbara Windsor a primit diagnosticul în aprilie 2014, dar informația a apărut în presă abia în urmă cu cinci luni. Acum, Scott Mitchell, soțul ei, a vorbit despre problemele cu care aceasta se confruntă. „Starea de confuzie progresează și devine mai stresant și pentru ea și pentru mine”, a spus acesta la BBC Radio 2.

„În unele momente momente este frustrară și iritată. Condiția i se înrăutățește noaptea și mă întreabă încontinuu a cui este această casă, de ce stăm aici sau dacă este casa în care a crescut cu mama ei”, a mai spus Scott.

Actrița din Doctor Who nu mai recunoaște nici măcar casa în care stă, din cauza Alzheimerului

Barbara Windsor din Doctor Who, o actriță foarte apreciată în Marea Britanie

Soțul actriței a mai declarat că aceasta are momente în care crede că stă în casa părintească din Stoke Newington și devine foarte neliniștită când vede că nu este așa. El a precizat că o ajută mult să se uite la televizor sau să asculte un post de radio destinat în special celor care suferă de demență.

Dame Barbara Windsor este o actriță originară din Anglia care are 81 de ani. A jucat în mai multe producții, precum seria de filme Carry On sau telenovela EastEnders. Ea a câștigat în anul 1999 premiul British Soap Awards pentru interpretarea personajului Peggy Mitchell din EastEnders. În 2016, a fost distinsă cu ordinul cavaleresc Dame Commander al Regatului Unit.

Ea a fost căsătorită de trei ori, însă nu are copii. La începutul acestui an, actualul ei soț, Scott Mitchel, a participat la maratonul Londrei alături de alte vedete din serialul EastEnders pentru a strânge fonduri în sprijinul unei campanii de luptă contra demenței și bolilor asociate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×