Aceasta este singura ţară din Europa unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Ce măsuri au luat autorităţile din Muntenegru

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 12:56
Aceasta este singura ţară din Europa unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Ce măsuri au luat autorităţile din Muntenegru
Cercetătorii americani au oferit o veste importantă în ceea ce privește COVID-19, ei fiind de părere că virusul nu suferă mutații rapid. Sursa foto: rtv.net

Muntenegru este singura ţară din Europa unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus. Autorităţile au sub supraveghere mai multe persoane, dar nimeni nu a fost confirmat ca fiind purtător de COVID-19, până acum.

Muntenegru, singura ţară din Europa care nu are niciun caz de coronavirus

Muntenegru nu poate răsufla uşurată, întrucât autorităţile au sub supraveghere câteva mii de persoane suspecte, dar nimeni nu a fost încă confirmat ca fiind bolnav de coronavirus.

Nu existată cazuri de coronavirus în ţară. 392 de persoane se află sub supraveghere medicală, de la începutul răspândirii bolii, urmărim starea a 2.000 de persoane „, a declarat Igor Galich, şeful Institutului de Sănătate Publică din Muntenegru. Muntenegru nu apare în ultimul raport făcut de Organizaţia Mondială în Europa cu persoane infectate cu coronavirus.

Ce măsuri a luat Muntenegru împotriva epidemiei de coronavirus

Muntenegru a restricţionat libera circulaţie a persoanelor cu Italia, Spania, Coreea de Sud, China, precum şi cu Iranul, cunoscute cu multe îmbolnăviri cu coronavirus.

Coronavirusul a făcut aproape 5000 de victime în întreaga lume din momentul apariţiei sale, în Wuhan, în luna decembrie 2019. De asemenea, au fost înregistrate până în prezent peste 131.460 de cazuri de persoane infectate din 116 de ţări.

România mai are puţin şi intră în Scenariul 3 de comatere a coronavirusului

Pe de altă parte, România se apropie de Scenariul 3 din planul de combatere a coronavirusului, cu 95 de persoane infectate. După depăşirea numărului de persoane infectate se trece la Scenariul 3.

Acest scenariu 3 nu este cel mai important, cel mai important și cel mai greu ne va fi când vom trece – și este foarte posibil – în scenariul 4. Întârziem cât mai mult această trecere – și mă refer când vom depăși 1.000 de pacienți.

Deocamdată, și la acest număr de pacienți – aproape 90 câți avem în momentul de față – ne permitem încă luxul să internăm toți pacienții, inclusiv formele ușoare în spitalele și secțiile de boli infecțioase, într-o izolare strictă, în dorința de a limita răspândirea acestui virus.

Știm din greșelile altor țări, atunci când formele ușoare au fost lăsate la domiciliu, uneori nu se respectă această carantinare la domiciliu și atunci virusul se răspândește mai repede, a explicat ministrul Sănătăţii Victor Costache.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×