Accident grav pe drumul dintre Giurgiu şi Bucureşti. Un TIR cu azotat de amoniu s-a răsturnat. Pericol de explozie

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/11/2019, 14:27
Accident grav pe drumul dintre Giurgiu şi Bucureşti. Un TIR cu azotat de amoniu s-a răsturnat. Pericol de explozie
Accident rutier în care a fost implicat un TIR cu azotat de amoniu în Giurgiu. Sursa foto: antena3.ro

Un accident de circulație care s-ar putea transforma într-o adevărată tragedie a avut loc în Giurgiu, unde șoferul unui autoturism a intrat pe contrasens și s-a lovit frontal de un autocamion plin cu azotat de sodiu! În urma accidentului a murit un om, iar azotatul de amoniu ar putea exploda oricând!

Accident rutier în care a fost implicat un TIR cu azotat de amoniu, în Giurgiu

Poliţiştii din Giurgiu fac cercetări pentru ucidere din culpă în urma accidentului rutier de pe DN5, în dreptul localității Uzunu, soldat cu decesul unui bărbat care, aflat la volanul unui autoturism, a pătruns pe contrasens şi s-a lovit frontal cu un autocamion încărcat cu azotat de amoniu.

„Un bărbat din municipiul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 5, pe sensul de mers Giurgiu-Bucureşti, în dreptul localităţii Uzunu a pătruns pe sensul opus şi s-a lovit frontal cu un autocamion condus de un cetăţean turc în vârstă de 41 de ani. În urma evenimentului rutier a rezultat decesul şoferului autoturismului„, a declarat purtătorul de cuvânt a IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

În 2004, 18 oameni au murit după explozia unui camion plin cu azotat de amoniu

Șoferul autocamionului a fost testat cu alcooltestul şi nu se afla sub influenţa alcoolului. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Traficul este în continuare blocat pe ambele sensuri deoarece TIR-ul transporta azotat de amoniu.

Pompierii din cadrul ISU Giurgiu au luat toate măsurile necesare pentru „evitarea unei posibile explozii ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina scursă din rezervorul TIR-ului”.

Pe data de 24 mai 2004, la ora 5:50 în comuna Mihăilești, județul Buzău, pe DN2, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie datorată accidentului unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu.

Bilanțul victimelor arată că au fost 18 morți (dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști ai postului TV Antena 1) și 13 răniți grav.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri[2] s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×