Accident grav în județul Vâlcea. O fetiță de 11 ani grav rănită. Ambulanța care trebuia să o ducă la elicopterul SMURD a ratat întânirea cu acesta / UPDATE

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
28/12/2019, 20:23
Accident grav în județul Vâlcea. O fetiță de 11 ani grav rănită. Ambulanța care trebuia să o ducă la elicopterul SMURD a ratat întânirea cu acesta / UPDATE
O fetiță de 11 ani a fost preluată de elicopterul SMURD după ce a fost rănită grav la cap. Sursa foto: pixabay.com

O copilă de 11 ani a fost transportată de urgență la spital cu ajutorul elicopterului SMURD după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident. Incidentul s-a petrecut pe un drum din stațiunea Băile Govora din județul Vâlcea.

UPDATE, ora 20.23: Răsturnare de situație în cazul fetiței rănite în accident. Ambulanţa nu a ajuns la locul stabilit de întâlnire, iar elicopterul a decolat după 10 minute de aşteptare pentru că apunea soarele.

„Li s-a dat un timp foarte scurt în care trebuiau să ajungă pentru că apunea soarele. Gravitatea cazului…. durează până pregăteşti un astfel de caz şi colegii mei nu s-au încadrat în cele 10-20 de minute, aşa că au ratat întâlnirea cu elicopterul.

La politrauma pe care o are pacientul şi la TCC-ul ăsta grav, oricât ai vrea să conduci de repede, drumurile sunt cum sunt, circulaţia este cum este… nu te poţi încadra în acel interval care ţi se dă, tot timpul. N-au reuşit să se sincronizeze, fiind timpul prea scurt”, a spus Adrian Popescu, purtătorul de cuvânt SAJ Vâlcea, pentru Mediafax.

Fetița a plecat în cele din urmă la București cu ambulanța.


Fetiță rănită grav după ce mașina în care era s-a răsturnat, în Vâlcea

Elicopterul SMURD a fost chemat de urgență la un accident petrecut pe un drum din stațiunea Băile Govora. Potrivit polițiștilor, o fetiță de 11 ani a fost rănită grav la cap după ce mașina în care se afla s-a răsturnat în județul Vâlcea.

La volanul mașinii în care se afla copila era chiar tatăl acesteia. Copila prezintă un traumatism cranian sever fiind transportată în comă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea cu ajutorul elicopterului.

Nu se cunosc circumstanțele producerii accidentului

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea la fața locului s-au deplasat mai mulți polițiști, o ambulanță SAJ, dar și un elicopter SMURD, informează stiripesurse.ro.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, organele de poliție cercetează condițiile în care s-a petrecut accidentul de la intrarea din stațiunea Băile Govora.

Accident deosebit de grav și în Bacău. O femeie și copilul ei de 5 ani au murit

O mamă (27 de ani) și copilul său de doar 5 ani și-au pierdut viața într-un cumplit accident rutier produs sâmbătă dimineața pe Drumul Național 12A, Comănești-Miercurea Ciuc, în zona localității Ciobănuș, județul Bacău, după ce mașina în care se aflau a fost spulberată de un alt autoturism.

Primele informații arată că vinovat pentru nefericitul incident este un tânăr de 27 de ani. Polițiștii spun că șoferul s-a angajat într-o depășire neregulamentară și a pierdut controlul volanului. Acesta a fost momentul în care a lovit o mașină care se deplasa regulamentar.

Pe numele șoferului care a produs accidentul a fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Tânărul riscă să-și petreacă următorii ani în spatele gratiilor.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulația în zonă a fost blocată timp de câteva ore la ambele accidente.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×