Accident grav in Hunedoara. Doi morți și doi răniți după coliziunea dintre un TIR și un microbuz

Accident grav in Hunedoara. Doi morți și doi răniți după coliziunea dintre un TIR și un microbuz
Accident grav în județul Hunedoara. Sursa foto: romaniatv.net

Un nou accident rutier grav s-a produs vineri dimineața, în zona localității Băcia din județul Hunedoara, după ce un TIR și un microbuz au intrat în coliziune, pe fondul depășirii neregulamentare efectuate de șoferul celui din urmă. În urma impactului puternic, două persoane și-au pierdut viața, iar alte două s-au ales cu răni grave.

Traficul în zonă a fost întrerupt

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, traficul a fost întrerupt pe Drumul Național 66 Hațeg-Simeria. Echipajele medicale ajunse la fața locului au constatat că șoferul microbuzului, un bărbat de 51 de ani din municipiul  Brad și o femeie de 47 de ani au murit pe loc, în vreme ce alte două femei care se aflau în autoturism au suferit traumatisme grave, fiind transportate de urgență la Unitatea Primiri Urgențe Deva.

Din primele informații, vinovat pentru producerea teribilului accident este șoferul microbuzului care circula de la Petroșani spre Simeria. Acesta s-a angajat într-o depășire neregulamentară, deși zona respectivă era prevăzută cu semnalizare. În mașină se aflau doar conducătorul auto și cele trei femei. „În urma impactului, şoferul microbuzului şi un pasager au murit, iar doi pasageri din microbuz au fost grav răniţi’, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu. Pentru salvarea victimelor, la faţa locului au intervenit echipaje ale pompierilor militari din Deva şi Orăştie, cu mai multe ambulanţe, o autospecială de descarcerare, una de transport victime multiple şi autospeciale de stingere. ‘Trei dintre oamenii aflaţi în microbuz au fost scoşi din maşină cu ajutorul echipei de descarcerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Un microbuz s-a ciocnit violent cu un TIR, provocând moartea a două persoane. Sursa foto: stirileprotv.ro
Un microbuz s-a ciocnit violent cu un TIR, provocând moartea a două persoane. Sursa foto: stirileprotv.ro

Doi oameni au fost loviți de un TIR pe banda de urgență

Nu este singurul accident de acest gen produs recent în județul Hunedoara. Cu doar o săptămână în urmă, doi bărbați și-au pierdut viața după ce au fost loviţi de un TIR. Victimele se aflau pe banda de urgență, unde încercau să repare un autoturism.

Din primele cercetări, se pare că un conducător de autotren, care circula pe banda 1, a acroşat două autovehicule oprite pe banda de urgenţă, unde conducătorii auto încercau să remedieze o problemă la una dintre maşini. Cei doi conducători auto, ambii din judeţul Buzău, au fost loviţi de autotren şi şi-au pierdut viaţa”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Niţu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×