A renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România într-un spital din provincie

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
18/03/2019, 12:01
A renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România într-un spital din provincie GALERIE FOTO
A renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România într-un spital din provincie

Medicul Mihaela Albu, în vârstă de 35 de ani, a renunțat la o carieră de succes în străinătate pentru a lucra în România într-un spital de provincie. Ea s-a specializat sub coordonarea șefului secției Chirurgie plastică, Ernst Magnus Noah, la Spitalul „Rotes Kreuz” din Kassel, landul Hasse, Germania.

Medicul Mihaela Albu a renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România, într-un spital din Bistrița

Mihaela Albu a avut ocazia să trăiască, să muncească, să învețe doi ani de rezidențiat în Germania, în perioada 2014-2016 și, deși a studiat într-o țară care o fascina de când se știe, cu gândul de a rămâne acolo, în 2016 s-a hotărât să se întoarcă în România. Ceea ce a determinat-o să renunțe la „visul german” au fost lipsa unei vieți sociale și faptul că nu a reușit să se simtă nicicum ca acasă, așa că s-a întors… acasă. La Bistrița.

„Am avut multe de învăţat de la profesorul Ernst Magnus Noah pe partea de estetică, dar şi pe cea reconstructivă. Germania dintotdeauna m-a fascinat. Am avut posibilitatea să rămân acolo. Am început să simt, însă, că nu mai am viaţă socială şi nu mă regăseam din punct de vedere personal. Profesional pot să spun că aveam de toate. Şi aici, la Bistriţa, programul a devenit încărcat, dar am libera alegere cât îmi depăşesc programul de zi cu zi”, a explicat Mihaela Albu.

A renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România într-un spital din provincie
Tânărul medic Mihaela Albu s-a specializat sub coordonarea șefului chirurgilor plasticieni, Ernst Magnus Noah, la Spitalul „Rotes Kreuz” din Kassel, Germania

Mihaela Albu, primul chirurg plastician angajat vreodată la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița

Mihaela Albu a decis să vină la Bistrița datorită încrederii pe care i-au câștigat-o managerii spitalului de acolo. În ultimii ani, unitatea medicală a fost reabilitată, cu milioane de euro, bani atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Astfel, medicul Mihaela Albu a fost primul chirurg plastician angajat vreodată la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, care a avut norocul astfel de a-și alege… aparatura cu care să lucreze!

A renunțat la o carieră de succes în Germania pentru a lucra în România într-un spital din provincie
Medicul Mihaela Albu a fost primul chirurg plastician angajat vreodată la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița, așa că a ales echipamentele necesare unei activități la nivel european

De altfel, și conducerea spitalului i-a fost aproape Mihaelei și i-a pus la dispoziție tot ce a cerut. „Am avut norocul să primesc dotările de care am avut nevoie ca să pot să-mi desfăşor activitatea şi să fac operaţii, de la cele mai simple la cele mai complexe. Tot ce am avut nevoie, de la microscop la motor chirurgical, toată aparatura necesară mi-a fost achiziţionată”, a explicat primul chirurg plastician angajat vreodată la Spitalul Județean de Urgență din Bistrița.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×