Chiar dacă nu a dus lipsă de contestatari din pricina teoriilor sale, majoritatea demne de universul Science Fiction, chiar și aceștia au căzut până la urmă de acord asupra unui aspect: Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai tuturor timpurilor, iar dovadă stă faptul că numele său este rostit chiar și acum, la aproape doi ani de când s-a stins din viață.
Stephen Hawking susținea că omenirea va fi răpusă de un virus distrugător până la sfârșitul mileniului
În plină criză mondială din cauza epidemiei de COVID-19 una dintre ipotezele lansate de reputatul astrofizician britanic revine în atenția publică și capătă, parcă, mai mult sens ca niciodată.
Asta pentru că Hawking susținea în 2001 că omenirea nu va fi decimată de o bombă atomică, așa cum se temeau specialiștii la vremea respectivă, ci de un virus devastator.
Având în vedere contextul actual, inevitabil ne gândim dacă nu cumva marele om de știință se referea chiar la agentul patogen care a izbucnit în China la sfârșitul anului trecut și riscă să infecteze întreaga lume. Cert este că specia umană se confruntă cu cea mai mare amenințare din istoria ei, în condițiile în care nu există un vaccin care să poată pună capăt epidemiei.
Ce spunea Stephen Hawking în 2001
„Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic”, afirma Stephen Hawking într-un interviu acordat cu aproape 19 ani în urmă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Teoria sa, aspru criticată la acea vreme, a fost reluată în cartea intitulată sugestiv „O scurtă istorie a timpului”, unde ilustrul om de știință ne explica și ce trebuie să facem pentru a evita dispariția omenirii.
„Trebuie să avem grijă de planetă. Dacă nu o facem, rasa umană nu va mai există peste o mie de ani.
Au fost numeroase momente în trecut, când supravieţuirea ei a atârnat de un fir de aţă. Frecvenţa acestor momente va creşte, probabil, în viitor.
Dar sunt un optimist. Dacă vom reuşi să evităm dezastrul, în următorii 200 de ani, specia noastră va fi în siguranţă şi se va răspândi în spaţiu”, spunea Hawking.