A prezis Stephen Hawking epidemia de COVID-19? Spunea în 2001 că un virus va decima omenirea până la sfârșitul mileniului

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
04/03/2020, 19:51
A prezis Stephen Hawking epidemia de COVID-19? Spunea în 2001 că un virus va decima omenirea până la sfârșitul mileniului
Stephen Heawking spunea că omenirea va fi decimată de un virus creat în laborator. Sursa foto: hepta.ro

Chiar dacă nu a dus lipsă de contestatari din pricina teoriilor sale, majoritatea demne de universul Science Fiction, chiar și aceștia au căzut până la urmă de acord asupra unui aspect: Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai tuturor timpurilor, iar dovadă stă faptul că numele său este rostit chiar și acum, la aproape doi ani de când s-a stins din viață.

Stephen Hawking susținea că omenirea va fi răpusă de un virus distrugător până la sfârșitul mileniului

În plină criză mondială din cauza epidemiei de COVID-19 una dintre ipotezele lansate de reputatul astrofizician britanic revine în atenția publică și capătă, parcă, mai mult sens ca niciodată.

Asta pentru că Hawking susținea în 2001 că omenirea nu va fi decimată de o bombă atomică, așa cum se temeau specialiștii la vremea respectivă, ci de un virus devastator.

Având în vedere contextul actual, inevitabil ne gândim dacă nu cumva marele om de știință se referea chiar la agentul patogen care a izbucnit în China la sfârșitul anului trecut și riscă să infecteze întreaga lume. Cert este că specia umană se confruntă cu cea mai mare amenințare din istoria ei, în condițiile în care nu există un vaccin care să poată pună capăt epidemiei.

Ce spunea Stephen Hawking în 2001

Pericolul este că putem crea, accidental sau voluntar, un virus care va distruge rasa umană până la sfârşitul acestui mileniu, singura soluţie fiind colonizarea spaţiului cosmic”, afirma Stephen Hawking într-un interviu acordat cu aproape 19 ani în urmă.

Teoria sa, aspru criticată la acea vreme, a fost reluată în cartea intitulată sugestiv „O scurtă istorie a timpului”, unde ilustrul om de știință ne explica și ce trebuie să facem pentru a evita dispariția omenirii.

Trebuie să avem grijă de planetă. Dacă nu o facem, rasa umană nu va mai există peste o mie de ani.

Au fost numeroase momente în trecut, când supravieţuirea ei a atârnat de un fir de aţă. Frecvenţa acestor momente va creşte, probabil, în viitor.

Dar sunt un optimist. Dacă vom reuşi să evităm dezastrul, în următorii 200 de ani, specia noastră va fi în siguranţă şi se va răspândi în spaţiu”, spunea Hawking.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×