A murit prima persoană din Ucraina infectată cu coronavirus! Autoritățile anunță închiderea granițelor pentru străini

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 18:22
A murit prima persoană din Ucraina infectată cu coronavirus! Autoritățile anunță închiderea granițelor pentru străini
Proceduri speciale de manipulare a cadavrelor Sursa foto: jurnal.md

Ucraina a înregistrat în cursul de vineri, 13 martie, primul deces de COVID-19, informează surse oficiale citate de AFP, DPA și Reuters. Este vorba despre o femeie internată de urgență cu pneumonie severă într-un spital din regiunea Jitomir, situată în nord-vestul țării. Potrivit lui Viktor Liaşko, adjunctul ministrului Sănătăţii, pacienta se întorsese recent din Polonia, unde a intrat în contact cu o persoană testată pozitiv.

Ucraina închide granițele pentru străini, după ce a înregistrat primul deces de coronavirus

Chiar dacă până vineri erau anunțate doar trei cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, autoritățile din statul vecin au luat deja prima măsură radicală, cu scopul de a împiedica răspândirea agentului patogen.

În aceste condiții, Ucraina își va închide granițele pentru cetățenii străini care doresc să intre pe teritoriul țării. Restricția se aplică în următoarele două zile și rămâne în vigoare timp de două săptămâni, cu posibilitatea de a fi prelungită dacă situația o va cere.

În 48 de ore, ţara noastră îşi va închide frontierele pentru cetăţenii străini. Cetăţenii ucraineni care au fost într-o ţară cu o răspândire acută a coronavirusului vor primi permisiunea de a intra în Ucraina, dar trebuie să respecte procedurile legale de monitorizare.

Guvernul va reevalua situaţia în timpul perioadei de două săptămâni ”, a declarat secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi de Apărare, Oleksii Danilov.

Cehia a decretat stare de urgență în contextul epidemiei de coronavirus

Ucraina nu este singurul stat european care recurge la măsuri drastice pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Cu mai puțin de 24 de ore în urmă, autoritățile din Cehia au decretat stare de urgență, închizând granițele pentru călătorii străini care vin din 15 ţări, printre care Franţa, Germania, Austria sau Marea Britanie.

Totodată, Guvernul de la Praga a decis interzicerea evenimentelor publice cu participarea a peste 30 de persoane şi închiderea unor spaţii publice cum sunt centrele de sport sau de servicii spa, teatrele, cinematografele, cluburile şi bibliotecile, în timp ce restaurantele pot funcționa doar până la ora 20:00.

Slovacia a anunţat la rândul său joi închiderea frontierelor pentru toţi cetăţenii străini, cu excepţia polonezilor, pentru a combate răspândirea noului coronavirus, precum şi închiderea tuturor aeroporturilor internaţionale, a şcolilor, a instituţiilor culturale şi de agrement, informează AFP şi Reuters.

Niciun cetăţean străin nu va avea voie să intre în Slovacia începând de vineri dimineaţă”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Peter Lazarov, adăugând că „doar cetăţenilor polonezi li se va permite intrarea în ţară”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×