A murit Lars Larsen, fondatorul companiei Jysk. Antreprenorul avea 71 de ani

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
20/08/2019, 16:16
A murit Lars Larsen, fondatorul companiei Jysk. Antreprenorul avea 71 de ani
Lars Larsen s-a stins din viață la 71 de ani. Sursa foto: Bloomberg

A murit Lars Larsen, fondatorul companiei Jysk. Antreprenorul s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani și a fost unul dintre cei mai bogați oameni ai Danemarcăi și ai planetei totodată. Acesta a murit la reședința sa din Silkeborg, la doar două luni după ce a renunțat la postul de președinte al Consiliului de Administrație al firmei Jysk.

A murit Lars Larsen, fondatorul Jysk

Larsen fusese diagnosticat cu cancer și, din păcate,  în ciuda banilor pe care îi avea, nu au fost suficienți pentru a-l ajuta în lupta cu această cumplită maladie. Omul de afaceri a apărut timp de zeci de ani în reclamale Jysk și a fost unul dintre cei mai faimoși patroni din Danemarca.

Acesta avea o avere estimată undeva la 3 miliarde de dolari. Magazinele Jysk, în număr de peste 2.500, s-au extins în toată lumea. În prezent, în 52 de țări se vinde mobilă și obiecte de decorațiune sub sigla Jysk. Compania a pătruns pe piața românească în anul 2007. Magazinele Jysk se găsesc în mai multe orașe de la noi, printre care București, Arad, Baia Mare, Craiova, Târgoviște, Constanța, Cluj, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Mediaș, Satu Mare, Vaslui, Suceava, Târgu-Mureș, Timișoara, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Târgu Jiu, Bacău, Botoșani, Focșani, Piatra Neamț, Hunedoara și Balș.

Jysk a apărut în 1979

Primul magazin Jysk a fost inaugurat în anul 1979, în Danemarca, în orașul Aarhus, al doilea cel mai mare din această țară. Primul magazin deschis în străinătate a fost în Germania, la cinci ani de la deschiderea primului magazin.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×