A murit Hosni Mubarak, fostul președinte al Egiptului. Se eliberase din închisoare de 3 ani

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 13:41
A murit Hosni Mubarak, fostul președinte al Egiptului. Se eliberase din închisoare de 3 ani
A murit Hosni Mubarak, fostul președinte al Egiptului

Doliu în Egipt, după ce fostul președinte Hosni Mubarak a murit la vârsta de 92 de ani, după cum a anunțat televiziunea de stat egipteană.

A murit Hosni Mubarak, fostul președinte al Egiptului

Hosni Mubarak s-a aflat la conducerea Egiptului timp de 30 de ani înainte de a fi alungat de la putere de proteste de masă în 2011.

Încarcerat, el a fost pus în libertate în 2017 după ce a fost achitat de majoritatea acuzaţiilor care i s-au adus. Muhammad Hosni Sayyd Mubarak s-a născut pe data de 4 mai 1928 și a fost cel de-al IV-lea președinte al Egiptului, din 14 octombrie 1981 după ce președintele Anwar Sadat fusese asasinat la data de 6 octombrie, 1981.

A condus Egiptul timp de 30 de ani, până a fost înlăturat de la conducere prin roteste masive ale populației

Moubarak a demisionat pe data de 11 februarie 2011, în urma unor îndelungi proteste ale populației. Acesta a stat 30 ani în fruntea guvernului egiptean și a fost șef al partidului PND.

Hosni Mubarak era căsătorit cu Suzanne Mubarak și are doi fii: Alaa și Gamal. Ambii fii au fost închiși patru ani în închisoare egipteană pentru corupție și au fost eliberați în anul 2015.

De la primul fiu al său Alaa, Mubarak are doi nepoți, Muhammed și Omar; iar de la al doilea fiu Gamal, are o nepoată Farida. Muhammad a murit în 2009 din cauza unei hemoragii cerebrale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×