A murit Ferdinand Piech, fost președinte al Volkswagen! Era considerat o legendă

A murit Ferdinand Piech, fost președinte al Volkswagen! Era considerat o legendă GALERIE FOTO
A murit Ferdinand Piech

Ferdinand Piech, fost director Volkswagen, a murit la vârsta de 82 de ani. Piech a modernizat uzinele Volkswagen și a fost cel care a dus celebrul grup auto în topul companiilor de acest gen. Legenda Volkswagen a murit duminică la Rosenheim, Bavaria, potrivit publicaţiei Bild, citată de Reuters.

A murit Ferdinand Piech, legenda de la Volkswagen

Ferdinand Piech a fost nepotul lui Ferdinand Porsche, designerul emblematicelor automobile sport şi membru al clanurilor Porsche şi Piech. A fost un inginer strălucit, a redresat VW mizând pe tehnica construcţiei modulare, prin folosirea de subansamble comune între diferitele branduri ale imperiului VW.

Sub conducerea lui Piech, VW a adăugat la brandurile sale de serie mărci de lux care generează marje mari de profit, cumpărând într-un singur an Bentley, Bugatti şi Lamborghini.

A murit Ferdinand Piech
A murit Ferdinand Piech

Ferdinand Piech dădea oricând armonia din familie, pe succes

În prezent, grupul Volkswagen include mărcile Seat, Skoda, Bentley, Audi, Porsche şi Ducati, pe lângă mărcile de camioane MAN şi Scania. Piech era recunoscut pentru abilitatea de a-şi depăşi rivalii prin tactici ferme de management, dar totodată era recunoscut și pentru faptul că își ataca proprii manageri şi chiar membri ai familiei.

”Nu este posibil să aduci o companie la vârf concentrându-te pe cel mai ridicat nivel de armonie”, afirma Piech în autobiografia sa.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×