Milioane de maşini Volkswagen, în service! Şoferii lor sunt în pericol de MOARTE

Filon Stan   
în Hotnews
05/09/2017, 00:03
Milioane de maşini Volkswagen, în service! Şoferii lor sunt în pericol de MOARTE

Problemele Volkswagen se extind! O defecţiune apărută la pompa de combustibil recheamă 1,8 milioane de autoturisme în service! Maşinile au fost vândute în China.

Rechemarea va intra în vigoare pe 25 decembrie, se arată într-un comunicat al Administraţiei Generale pentru Supravegherea Calităţii, Inspecţiilor şi Carantinelor. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Volkswagen recheamă în service şi maşini din SUA

Gigantul auto a întreprins o campanie impresionantă de chemare în service pentru a remedia aceeaşi defecţiune la 281 de mii de masini Volkswagen care au fost vândute şi pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

Defecţiunea a fost descoperită la modelele Volkswagen CC şi Passat. Problema este foarte serioasă, deoarece poate opri brusc motorul. În service vor fi chemate maşini VW CC, fabricate în perioada 2009-2016, dar şi modelele Passat sedan şi wagon, produse între 2006 şi 2010.

Un fost inginer al VW a fost condamnat recent de o instanţă din Detroit la 3 ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unei amenzi de 200.000 dolari, ]n celebrul scandal Dieselgate, informează usatoday.com.

Instanţa a acceptat ca nu el a fost creierul înşelătoriei, dar a constatat că a fost un jucător-cheie timp de mulţi ani în procesul de inducere în eroare a testelor privind emisiile.

„Volkswagen a pledat vinovat pentru conspiraţie şi obstrucţionarea justiţiei şi a fost de acord să plătească o amendă de 4,3 miliarde dolari pentru că a pus la cale înşelarea testelor emisiilor pentru aproximativ 600.000 maşini din SUA”, scrie usatoday.com.

În perioada 2008 – 2016, James Robert Liang a fost responsabil cu respectarea normativelor privind motoarele diesel ale VW în Statele Unite ale Americii, fiind prima persoană acuzată de autorităţile americane. Alături de el, alţi şase directori ai companiei au fost acuzaţi în ianuarie 2017 pentru rolul lor în scandal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×