A murit directorul Oracle, Mark Hurd. Fusese și director al HP

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
19/10/2019, 08:29
A murit directorul Oracle, Mark Hurd. Fusese și director al HP GALERIE FOTO
A murit directorul Oracle Mark Hurd. Sursa foto: axios.com

Mark Hurd, directorul general al Oracle și fost director general al Hewlett-Packard a murit vineri, la vârsta de 62 de ani, informează Mediafax.

A murit directorul Oracle, Mark Hurd

Informația morții lui Mark Hurd a fost confirmată de cofondatorul Oracle, Larry Ellison. „Cu profundă durere vă anunț că Mark Hurd a încetat din viață în această dimineață. Mark a fost prietenul meu apropiat și de neînlocuit și un coleg de încredere”, a scris Ellison într-un mesaj intern transmis angajaților companiei și postat pe site-ul personal al lui Hurd.

„Oracle a pierdut un lider genial și iubit, care a influențat viețile noastre în deceniul său de la Oracle. Cu toții vom simți lipsa bunătății și abilității rare a lui Mark de a analiza, simplifica și rezolva problemele rapid”, se arată în mesaj.

A murit directorul Oracle Mark Hurd
A murit directorul Oracle Mark Hurd. Sursa foto: forbes.com

Mark Hurd a renunțat la job luna trecută

Hurd renunase la jobul său chiar luna trecută. Acesta anunțase că își va întrerupe temporar activitatea din motive de sănătate, pe care, însă, nu le-a făcut publice. „Am decis că trebuie să petrec o perioadă concentrându-mă pe sănătatea mea”, le-a scris Hurd angajaților săi. Mark Hurd a devenit director general al Oracle în 2014.

În România, Oracle a intrat în 2017 în clubul companiilor cu afaceri de peste 1 miliard lei, după o creştere de 13% faţă de 2016. În 2017, Oracle a raportat la Ministerul Finanţelor o cifră de afaceri 1,029 miliarde lei, cu un profit net de 22,8 milioane lei, adică o marjă de numai 2,2%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×