A murit Călin Farcaș! Tânărul aștepta de doi ani un transplant de plămâni

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/07/2018, 13:39
A murit Călin Farcaș! Tânărul aștepta de doi ani un transplant de plămâni GALERIE FOTO
Călin Farcaș a murit asteptand in zadar un transplant de plamani

Călin Farcaș a murit cu banii de transplant în buzunar! Un tânăr de 29 de ani a murit așteptând în zadar un transplant de plămâni. Călin Farcaș ar fi putut fi operat în străinătate, dar statul român nu a prelungit acordul încheiat cu Eurotransplant. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Tânărul reușise să strângă din donații suma de 200.000 de euro și aștepta actele pentru a fi operat în India, dar din păcate, a fost prea târziu. Birocrația și nepăsarea l-au ucis. Avocatul Poporului a pornit abia acum o anchetă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Citește și Registrul pentru Transplant, atacat de hackeri! Ce vor hoții cibernetici!

Citește și Omul cu trei fețe! Ultimul transplant este un succes! 

Călin Farcaș a murit așteptând în zadar aprobarea de transplant

Călin Farcaş aştepta de peste 2 ani un transplant de plămâni. Fusese diagnosticat cu o boală extrem de rară: hipertensiune pulmonară, o boală care îi afecta vasele de sânge din interiorul plămânilor. În ultimii doi ani a fost dependent de un aparat de oxigen şi ţintuit într-un scaun cu rotile. Alături de familie, prieteni şi zeci de braşoveni a protestat în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în luna aprilie. A cerut accelerarea procedurilor de transplant din România, însă nimeni nu l-a auzit. Acum este prea târziu pentru tânărul de numai 29 de ani.

Închide ×