A murit Călin Farcaș! Tânărul aștepta de doi ani un transplant de plămâni

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/07/2018, 13:39
A murit Călin Farcaș! Tânărul aștepta de doi ani un transplant de plămâni GALERIE FOTO
Călin Farcaș a murit asteptand in zadar un transplant de plamani

Călin Farcaș a murit cu banii de transplant în buzunar! Un tânăr de 29 de ani a murit așteptând în zadar un transplant de plămâni. Călin Farcaș ar fi putut fi operat în străinătate, dar statul român nu a prelungit acordul încheiat cu Eurotransplant. VEZI MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Tânărul reușise să strângă din donații suma de 200.000 de euro și aștepta actele pentru a fi operat în India, dar din păcate, a fost prea târziu. Birocrația și nepăsarea l-au ucis. Avocatul Poporului a pornit abia acum o anchetă.

Citește și Registrul pentru Transplant, atacat de hackeri! Ce vor hoții cibernetici!

Citește și Omul cu trei fețe! Ultimul transplant este un succes! 

Călin Farcaș a murit așteptând în zadar aprobarea de transplant

Călin Farcaş aştepta de peste 2 ani un transplant de plămâni. Fusese diagnosticat cu o boală extrem de rară: hipertensiune pulmonară, o boală care îi afecta vasele de sânge din interiorul plămânilor. În ultimii doi ani a fost dependent de un aparat de oxigen şi ţintuit într-un scaun cu rotile. Alături de familie, prieteni şi zeci de braşoveni a protestat în faţa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, în luna aprilie. A cerut accelerarea procedurilor de transplant din România, însă nimeni nu l-a auzit. Acum este prea târziu pentru tânărul de numai 29 de ani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×