Registrul pentru Transplant, atacat de hackeri! Ce vor hoții cibernetici!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
08/06/2018, 20:27
Registrul pentru Transplant, atacat de hackeri! Ce vor hoții cibernetici!
Registrul Național pentru Transplant

Hakerii lovesc peste tot! Chiar și la Registrului Naţional de Transplant, care este supus zilnic unor atacuri cibernetice fără precedent, potrivit directorului Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac.

Afirmaţia sa este susţinută de cea a lui Victor Zota care a precizat că într-o singură zi au fost înregistrate 1.400 de astfel de atacuri. „Am fost informaţi că sunt zeci de atacuri cibernetice la acest registru. O echipă de IT monitorizează acest Registru Naţional de Transplant. Această echipă face faţă şi contracarează toate aceste atacuri cibernetice”, a declarat Radu Deac în cadrul unei conferinţe de presă.

Registrul Național pentru Transplant, blocat timp de 6 ore din cauza hackerilor

Potrivit preşedintelui Fundaţiei pentru Transplant, Victor Zota, Registrului Naţional de Transplant a fost atacat chiar şi 1.400 de ori într-o singură zi. „Apogeul l-am atins acum vreo doi ani de zile, 1.400 de atacuri într-o zi. Acum câtva timp au reuşit să ni-l blocheze pentru câteva ore, vreo şase ore a fost blocat. Avem o echipă de IT-işti excepţională, care a reuşit să rezolve situaţia. Nu s-a reuşit să se intre vreodată în registru nostru şi nu cred că se va reuşi vreodată. 50 – 60 sunt în fiecare zi”, a menţionat Zota.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×