A murit actorul Terry Jones. Acesta suferea de demență

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
22/01/2020, 17:35
A murit actorul Terry Jones. Acesta suferea de demență
A murit Terry Jones, unul dintre cei mai iubiți actori de comedie britanici. Sursa foto: hepta.ro

Lumea filmului este în doliu după moartea actorului Terry Jones, cunoscut publicului larg mai ales datorită rolului din „Monty Python”, show de comedie care a făcut senzație în anii ’70. În vârstă de 77 de ani, acesta s-a stins din viață  miercuri seară, în locuința sa din Londra, potrivit agentului său, citat de BBC.

Ne-a părăsit Terry Jones. Actorul și scenaristul galez suferea de demență

Într-un comunicat transmis ulterior de membrii familiei se precizează că atât soția, Anna Soderstrom, cât și cei trei copii i-au fost alături regretatului actor și scenarist de origine galeză până în ultima clipă de viață. În ultima perioadă, Terry Jones se lupta cu o formă rară de demență, boală cumplită care l-a ținut departe de marea sa dragoste, filmul.

Terry a încetat din viaţă în seara de 21 ianuarie 2020, la vârsta de 77 de ani, soţia sa Anna Soderstrom fiind alături de el, după o lungă şi extrem de curajoasă luptă cu o formă rară de demenţă.

În ultimele zile, toți cei dragi, soţia, copiii săi, rude îndepărtate, dar şi mulţi prieteni apropiaţi i-au fost alături, în timp ce acesta s-a stins uşor, în casa sa din nordul Londrei. Am pierdut un om bun, amuzant, cald, creativ şi cu adevărat iubitor”, se arată în comunicatul transmis de familia îndrăgitului actor.

Totul despre Terry Jones, creatorul fenomenului Monty Python

Născut pe 1 februarie 1942, în Ţara Galilor, Terry Jones și-a făcut debutul în lumea televiziunii în 1965, alături de bunul său prieten, Michael Palin. Programul lor, „The Late Show”, s-a bucurat de un real succes și a deschis drumul către o carieră de peste trei decenii.

Cea mai mare reuşită a fost, fără îndoială, „Monty Python’s Flying Circus” (1969 – 1974), alături de Palin, dar și de alte nume sonore ale comediei britanice de la acea vreme, precum Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam şi Eric Idle.

A fost nominalizat la premiile Primetime Emmy pentru scenariul episodului „The Peasant” din serialul documentar „Medieval Lives” (2004), în care a și avut rolul principal, dar și la BAFTA, pentru „cel mai bun cântec original” – „Every Sperm is Sacred” (din „The Meaning of Life”).

„The Meaning of Life”, musicalul pe care l-a regizat alături de Terry Gilliam, a fost distins cu Marele Premiu al Juriului la Cannes în 1983 și a avut parte de referințe excepționale din partea criticilor de specialitate. Nominalizat la Grammy şi la Hugo Awards, Terry Jones a regizat 18 producţii, primele două fiind lungmetraje „Monty Python” din 1975 şi 1979. Ca scenarist, este creditat la peste 50 de filme, seriale, documentare şi scurtmetraje.

Vestea că îndrăgitul actor și scenarist nu se mai află printre noi a căzut ca un trăsnet pentru fanii săi din Marea Britanie și nu numai. Pe rețelele de socializare, aceștia au transmis condoleanțe familiei îndurerate și au promis, totodată, că vor avea grijă ca generațiile viitoare să cunoască și să prețuiască imensa moștenire pe care a lăsat-o.

Opera sa cu Monty Python, cărţile, filmele, emisiunile pentru televiziune, poemele şi alte creaţii ale sale vor trăi veşnic, o moştenire demnă de un spirit enciclopedic”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×