A fost publicată scrisoarea care a pus capăt mariajului dintre prințesa Diana și prințul Charles! Documentul poartă semnătura reginei Elisabeta a II-a

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 16:50
A fost publicată scrisoarea care a pus capăt mariajului dintre prințesa Diana și prințul Charles! Documentul poartă semnătura reginei Elisabeta a II-a
Prințul Charles și prințesa Diana, pe când nici nu punea problema divorțului. Sursa foto: hepta.ro

Într-un interviu acordat cu puțin timp înainte de tragicul accident care i-a provocat moartea, prințesa Diana a vorbit deschis despre mariajul eșuat cu prințul Charles al Marii Britanii. Dezvăluirile sale au venit, însă, ca urmare a unei scrisori primite din partea unui mesager regal. Purtând semnătura reginei Elisabeta a II-a, textul a dus la unul dintre cele mai mediatizate divorțuri din istoria showbiz-ului.

S-a aflat textul scrisorii primite de prințesa Diana înaintea divorțului de prințul Charles

În mariajul meu cu prințul Charles au existat mereu trei persoane”, dezvăluia Diana în celebrul interviu acordat lui Martin Bashir în noiembrie 1995, făcând referire la Camilla Parker, femeia care a provocat separarea cuplului. Tot atunci, prințesa a subliniat faptul că această situație a cauzat o mare rușine întregii Familii Regale.

Întrucât cei doi erau separați de mai bine de trei ani, regina a luat atitudine și i-a cerut prințesei să divorțeze de fiul său, în speranța că astfel se va pune capăt crizei din acele vremuri. Reacția Elisabetei a II-a nu a făcut altceva decât să agite și mai tare spiritele, având în vedere că publicul a apreciat-o pe Daina și i-a ținut partea de fiecare dată.

Prințesa Diana insista să nu divorțeze de soțul său

M-am consultat cu Arhiepiscopul de Canterbury și cu primul ministru și, desigur, cu Charles, și am decis că cel mai bine pentru voi este să divorțați”, a fost mesajul ferm transmis de regină în respectiva scrisoare. Prințesa Diana insista, însă, că divorțul nu este o soluție.

De altfel, aceasta avea să-i dezvăluie lui Bashir „marea tristețe” în legătură cu separarea de prințul Charles. Potrivit publicației The Mirror, Diana simțea nevoia unor „lămuriri asupra unei situații ce a stat la baza multor discuții”.

În ciuda solicitărilor sale, regina era de neînduplecat. În scrisoarea trimistă prințesei prin intermediul unui mesager regal, suverana britanică i-a explicat cum anume să procedeze pentru ca despărțirea să devină oficială în cel mai scurt timp cu putință.

Furioasă că trebuie să accepte un divorț pe care în acel moment nu și-l dorea, soția prințului Charles a încercat în zadar să își salveze căsnicia. Opt luni mai târziu, cei doi aveau să pună punct căsniciei, iar presa britanică specula în privința sumei de bani pe care Diana ar fi primit-o pentru că a fost în cele din urmă de acord cu divorțul.

Vorbim despre 17 milioane de lire sterline, sumă la care se adaugă alte 350.000 de lire sterline anual pentru administrarea biroului său privat. De asemenea i s-a permis să  păstreze apartamentele din Palatul Kensington. În ceea ce-i privește pe cei doi copii, William și Harry, prințesa Diana și prințul Charles au decis să aibă custodie comună.

Odată cu oficializarea despărțirii, Diana și-a pierdut statutul pe care îl avea în cadrul Casei Regale, iar cel mai umilitor lucru era acela că trebuia să facă reverențe în fața fostului său soț, propriilor copii, dar și a altor fețe regale. Potrivit fostului majordom Paul Burrell, văzându-și mama afectată de întreaga situație, William, care pe atunci avea doar 14 ani, i-ar fi făcut acesteia o promisiune: „ Nu îți face griji, mami, ți-l voi reda când voi deveni rege”, ar fi spus micul prinț, vorbele sale făcând-o pe Diana să plângă de emoție.

La exact un an după divorțul de Charles, prințesa avea să moară, însă, împreună cu iubitul său, Dodi Fayed, ca urmare a unui accident de mașină. Devastator este faptul că dacă Diana nu și-ar fi pierdut titlul regal, ea nu ar fi pierdut nici protecția regală, care ar fi făcut ca aceasta să nu se afle în mașina urmărită de paparazzi în  noaptea fatidică de 31 august 1997.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×