A fost lansat trailerul filmului Colectiv. Pelicula va avea premiera în România în data de 28 februarie VIDEO

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/01/2020, 19:22
A fost lansat trailerul filmului Colectiv. Pelicula va avea premiera în România în data de 28 februarie VIDEO
A fost lansat trailerul filmului Colectiv.

Tragedia din clubul Colectiv a ajuns subiect de film. Recent, a fost lansat trailerul peliculei regizată de Alexander Nanau, în coproducție cu HBO Europe și Samsa Film.

A fost lansat trailerul filmului Colectiv

Filmul va avea premiera în România în data de 28 februarie și va fi disponibil în peste 30 de cinematografe din țară. „Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul devastator din clubul bucureștean și urmărește cu egal interes autorități și jurnaliști, într-o interacțiune permanentă de căutare și expunere a adevărului.

Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj și responsabilitate individuală.

115 ani de închisoare pentru cei 13 inculpați în dosarul ”Colectiv”

Între timp, în dosarul Colectiv s-au dat pedepse grele, care au fost anunțate de Tribunalul București. 13 inculpați au primit în total pedepse însumate de 115 ani de închisoare.

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, a fost condamnat la 8 ani și jumătate, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni.

Procurorii au cerut inițial condamnarea celor trei patroni ai clubului Colectiv la câte 12 ani și 10 luni de închisoare, pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

64 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului din Colectiv

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în sectorul 4 din București într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanșat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×