Raed Arafat, despre filmulețul intervenției la Colectiv: „În primul rând nu l-am avut”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
19/12/2019, 21:37
Raed Arafat, despre filmulețul intervenției la Colectiv: „În primul rând nu l-am avut”
Raed Arafat, noi lămuriri cu privire la filmarea de la Colectiv *foto: hepta.ro

Șeful DSU, secretarul de stat Raed Arafat, a vorbit pe subiectul filmulețului apărut în urmă cu două luni în care era prezentată intervenția autorităților la clubul Colectiv. Arafat susține că la anul, când se vor împlini cinci ani de la Colectiv și vor fi din nou alegeri, este posibil să mai apară noi dezvăluiri despre tragedie.

În ceea ce privește filmulețul, Arafat a spus că îl știa, doar că nu l-a avut în posesie și nu știa dacă trebuie să îl prezinte premierului.

Raed Arafat a vorbit despre filmulețul de la Colectiv

Raed Arafat a refuzat să răspundă de ce i se cere demisia: Asta nu pe mine trebuie să mă întrebaţi. Asta a fost şi în urmă cu doi ani. Multă lume se gândeşte ce o să iasă la 5 ani de la Colectiv. Tot perioadă de alegeri o să fie şi atunci.

Nu am vrut să mă trezesc în mijlocul unei situaţii şi să devin centru de atenţie. Eu nu prea am consilieri de imagine şi chestii de acest gen”, a declarat Raed Arafat, la Marius Tucă Show.

Arafat a precizat că nu a protejat pe nimeni în ceea ce privește scandalul filmulețului intervenției de la Colectiv: „Nu era nici sa protejăm pe cineva, nimic, dar era o decizie personală a mea. (…) Întotdeauna am făcut acest lucru intuitiv şi personal.

Nu cred că doctorul Arafat e esenţa aici, oamenii văd ce se întâmplă cu un sistem care a evoluat de la zero. Sistemul nostru e unul dintre cele mai integrate din Europa ca mod de organizare şi acest lucru îl simte populaţia pe teren.”, a mai spus Arafat.

Arafat susține că nu a fost niciodată în posesia filmulețului cu intervenția de la Colectiv

În privinţa filmuleţului de la Colectiv, Arafat a ținut încă o dată să precizeze că nu l-a avut: „În primul rând nu l-am avut. L-a filmat echipa ISU Bucureşti, Dar nu trebuia să ajungă (la el, n.r.), nici la inspectorul general. Am văzut destule filmări.

Nu trebuia să îmi arate cineva alte imagini. Am fost şi la faţa locului. (…) Eu nu ştiam că trebuie să urc cu filmul până la premier. Nu am ajuns, au fost situaţii – când cineva îţi cere expres un briefing”, a mai spus Arafat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×