A avut loc prima slujbă din Catedrala Neamului. ”Mergem la sfinţire!”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 20:21
A avut loc prima slujbă din Catedrala Neamului. ”Mergem la sfinţire!”
A avut loc prima slujbă din Catedrala Neamului!

Sfințirea Catedralei Neamului este un eveniment extrem de special și abia așteptat de peste 30.000 de pelerini. Prima slujbă oficiată în Casa Domnului a avut loc! Datorită acestui eveniment, la București au venit special Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Aerhiepiscopul Constantinopolului-Noua Roma, dar și alți ierarhi.

”Preafericirea Voastră, vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, conform celor scrise de șeful de stat.

Prima slujbă oficiată în Catedrala Neamului

Credincioșii au stat la cozi interminabile pentru închinare. Astăzi, pe parcursul după-amiezii, sărbătoarea enoriașilor a început. Datorită acestui eveniment, au fost aduse special din Grecia moaștele Sfântului Andrei, dar și cele ale Sfintei Mucenițe Ecaterina. Înalta preoțime aflată la București a oficializat prima slujbă din Catedrala Mântuirii Neamului. De asemenea, în cadrul acesteia, a fost și pomenirea numelor eroilor neamului.

Slujba a avut loc în paraclisul catedralei. Enoriașii veniți pentru acest eveniment deosebit au stat la rând mult timp pentru a se apropia de moaștele aduse special la Catedrala Mântuirii Neamului. ”Mergem la sfinţire, în semn de patriotism. Cred că o să fie foarte frumos”, a spus un pelerin. “Mergem de drag, cu dragoste şi bucurie pentru a participa la acest eveniment istoric şi extrem de important pentru ţara noastră”, a povestit un preot, despre sărbătorirea sfințirii Catedralei Neamului.

Klaus Iohannis nu va fi prezent la sfințirea Catedralei Neamului

Președintele de stat, Klaus Iohannis, a anunțat că nu va putea fi prezent la sfințirea Catedralei Neamului. Gigi Becali, un om cu o credință imensă în Dumnezeu, și-a spus opinia despre faptul că nu va veni la acest eveniment mult așteptat de toți enoriașii. ”Ce a făcut preşedintele e ceva normal şi frumos. Faptul că nu participă mâine e foarte bine. Nu are ce căuta un om de religia domniei sale într-o catedrala ortodoxă, mai ales la sfinţire.

Nu are ce căuta, că e luteran. Nu are ce să caute într-o biserică ortodoxă.Nu ai cum să îl împărtăşeşti cu Hristos când el nu e ortodox. După canoane, din ce spun sfinţii părinţi, el nu trebuie să fie primit de înalţi ierarhi. Poate să se ducă în biserică. Dar dacă vine în catedrală nu trebuie să fie primit cu onoruri de înalţii prelaţi. Canoanenele nu permit ca ereticii să fie primiţi în biserică, sectarii nu trebuie primiţi cu onoruri de înalţii prelaţi”, a declarat Gigi Becali.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×