Rețeta zilei. Salată cu ton și ouă fierte

Alexa Serdan    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
15/06/2019, 12:44
Rețeta zilei. Salată cu ton și ouă fierte
Rețeta zilei. Salată de ton și ouă fierte. Sursa foto: retete.unica.ro

Pentru că tot a venit vara și canicula, vă recomandăm să treceți la mâncăruri mai ușoare, fără multe grăsimi. Salatele sunt ideale pentru această perioadă a anului, sunt simple și rapid de făcut. În doi timp și trei mișcări prepari o masă gustoasă și sănătoasă.

Cum se prepară salata cu ton și ouă și care sunt ingredientele

Chiar dacă este vară și cald nu trebuie să scoatem definitiv din alimentație proteinele sau carnea. Salatele ne ajută să ne menținem în formă, se prepară rapid și cu siguranță, ai în bucătărie ingredientele necesare. Rețeta pe care v-am pregătit-o astăzi este ideală pnetru orice moment al zilei. Este foarte ușoară pentru stomac, iar timpul de preparare pentru salata cu ton și ouă este de 20 de minute.

Rețeta zilei. Salată de ton și ouă fierte.
Rețeta zilei. Salată de ton și ouă fierte.
Sursa foto: culinar.timpul.md

Ingredinte salată de ton și ouă fierte:

  • o conservă de ton
  • 2 – 3 ouă fierte
  • o salată verde
  • 2 ardei grași
  • boabe de porumb, 100 de grame
  • un castravete proaspăt
  • o ceapă roșie sau ceapă verde
  • măsline, 100 de grame
  • brânză de oaie, 100 de grame
  • 2 roșii

Pentru dressing avem nevoie de:

  •  100 ml oţet balsamic
  •  100 ml ulei
  •  100 ml vin alb
  •  sare, piper, busuioc

Mod de preparare salată de ton și ouă fierte

Fiind o rețetă foarte simplă și ușoară, salata de ton și ouă fierte se prepară rapid. Ideală pentru momentele când nu ai timpul necesar pentru a găti o masă copioasă. Și unde mai pui că este și sănătoasă. Așadar, urmează câțiva pași simplii și salata va fi gata cât ai clipi:

  1. Tonul se scoate din conservă și se scurge de ulei
  2. Se spală salata verde și se curăță. Procedăm la fel cu castravetele, ceapa și ardeiul
  3. Pentru dressing amestecăm uleiul cu vin până se omogenizează
  4. Sosul se condimentează după gust cu piper și sare. Pentru o aromă mai delicată se adaugă busuioc
  5. Ouălele fierte se curăță și se taie în sferturi
  6. Luăm un castron în care punem frunzele de salată, ceapa, castravetele, roșiile și ardeiul gras
  7. Peste legume se adauhă sosul obținut și se amestecă
  8. Se adaugă peștele, ouăle, măslinele, boabele de porumb și brânza
  9. Se poate servi cu o limonadă rece cu mentă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×