E sigur că toate prăjiturile ne fac fericiți, dar cea cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone este delicioasă. Desertul acesta nu trebuie să lipsească în weekend, așa că ai jos ingredientele și modul de preparare. Dulcele ar putea bucura toți membrii casei, căci are pandișpan pufor și cremă aromată. Toate ingredientele de mai jos sunt potrivite pentru o tavă de 20 * 25 centimetri și înățime de 6 centimetri.
Prăjitură cu ciocolată, cafea și cremă de mascarpone
Pentru blatul cu nuci și ciocolată se folosesc:
- 200 grame de unt moale
- 140 grame de zahăr
- 4 ouă
- 100 grame de nuci mărunțite
- 150 grame de ciocolată neagră
- Pentru partea de mousse de ciocolată cu lapte este nevoie de:
- 300 de grame de ciocolată cu lapte
- 400 ml de smântână pentru frișcă(300 ml + 100ml)
Pentru partea de mousse de cafea cu mascarpone este nevoie de:
- 280 ml de smântână pentru frișcă
- 100 grame de ciocolată albă, mărunțită
- 280 grame de cremă de brânză mascarpone
- 3 linguri de cafea solubilă dizolvată în 2 linguri de apă fierbinte
- Pentru glazua ganache de ciocolată și cafea:
- 200 de grame de ciocolată neagră, tăiată în bucăți
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 1 lingură de cafea solubilă
Preparare:
Pentru blatul cu nuci și ciocolată se ia un vas mare unde se pune untul și zahărul, se amestecă și se încorporează ouăle. Topiți ciocolata în cuptorul cu microunde. Lăsați să se răcească, adăugați în compoziția de unt și ouă, apoi amestecați până la omogenizare. În final, aduăgați și elementul de bază, nucile. Turnați aluatul în forma unsă cu unt sau ulei și puneți la cuptorul preîncălzit până la 180 de grace Celsius timp de aproximativ 30 de minute. Lăsați să se răcească la temperatura camerei, iar între timp vă ocupați de mousse.
Aduceți 300 ml de frișcă până la punctul de fierbere. Turnați deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde și amestecați continuu până se obține o cremă ganache. În final, o lăsați să se răcească. Mixați frișca rămasă, adăugați crema, întindeți mousse-ul peste blatul de ciocolată și dați la rece până se întărește.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Pregătiți mousse-ul de cafea și mascarpone, aduceți frișca până la punctul de fierbinte și turnați-o peste ciocolată. Așteptați câteva secunde și amestecați până se obține o cremă ganache, apoi lăsați crema să se răcească timp de o oră.
Amestecați crema de brânză mascarpone cu crema de ciocolată și cu cafeaua, apoi dați la rece timp de 1 oră. Scoateți crema din frigider și amestecați un pic, întindeți crema din frigider și mixați-o puțin, întindeți-o deasupra mousse-ului de ciocolată și dați la rece să se întărească. Turnați amestecul deasupra ciocolatei, așteptați câteva secunde, amestecați cu o spatulă până obțineți o cremă ganache. În cele din urmă, turnați crema deasupra prăjiturii și dați la frigider pentru mai multe ore.