Prăjitură cu fulgi de care vrei tu. Foarte simplu de făcut, e o nebunie!

Silviu Ghering    Claudiu Melinte   
în Stiri mondene
03/02/2019, 07:27
Prăjitură cu fulgi de care vrei tu. Foarte simplu de făcut, e o nebunie!
Prăjitură cu fulgi de care vrei tu. Foarte simplu de făcut, e o nebunie!

E duminică, familia se reunește, cu mic, cu mare în jurul mesei. Prânzul alături de cei dragi este o tradiție care rezistă tendințelor moderne numite fast food, „Hai la o șaormă” sau „Hai să luăm un meniu că-i mai comod”. Și cum orice masă festivă are obligatoriu desert, o prăjitură de casă cu fulgi este întotdeauna bine venită. Mai bine zis, bine primită. O prăjitură cu fulgi de care vrei tu!

Prăjitura cu fulgi face parte din categoria dulciurilor de casă rapide, ușor de gătit, mai ales că nu presupune coacere. Este o prăjitură foarte potrivită pentru o gospodină începătoare, dar la fel de potrivită și pentru cele grăbite sau foarte ocupate. Haideți, doamnelor, că nu-i… cozonac! Și nu vă turnăm… gogoși!

Prăjitură cu fulgi de care vrei tu

Ingrediente pentru prăjitura cu fulgi

  • 1 pachet de margarină sau unt
  • 200 g zahăr
  • 3 lingurițe cu miere
  • 3 lingurițe cu cacao
  • 1 cană cu miez de nucă
  • 1 pachet cu fulgi de care vrei tu
  • rom sau vanilie

Modul de preparare pentru prăjitura cu fulgi

  • Pune toate ingredientele pe foc, mai puțin fulgii și nuca și lasă-le să fiarbă. După ce dau în clocot, mai lasă-le pe foc încă 5 minute, apoi ia-le de pe foc și adaugă romul sau vanilia.
  • Taie miezul de nucă în bucățele mici și prăjește-le, nu mai mult de 10 minute. Amestecă-le în compoziție și adaugă fulgii până ce compoziția se întărește, devine greu de amestecat.
  • Întinde compoziția într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, umezită cu apă și niveleaz-o bine. Dă-o la rece și când s-a întărit taie-o în forma dorita și pune-o pe masă.Poftă bună!

Altă rețetă pentru o prăjitură cu fulgi

Ingrediente pentru prăjitură

  • 250 g ciocolată
  • 100 g unt
  • 400 g lapte condensat
  • 100 g miez de nucă mărunțit (nu măcinat!)
  • 200 g fulgi de care vrei tu, de preferat fără zahăr
  • 1 vârf de cuțit sare

Ingrediente pentru glazură

  • 50 g ciocolată albă
  • 2 linguri lapte
Prăjitură cu fulgi glazurată cu ciocolată, te lingi pe degete! Unde pui că mai e și simplu de făcut!
Prăjitură cu fulgi glazurată cu ciocolată, te lingi pe degete!

Modul de preparare al prăjiturii

  • Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o împreună cu untul într-o crăticioară pe foc foarte, foarte mic, 2-3 minute. Atenție: amestecă tot timpul ca să nu se lipească și să nu se ardă. Omogenizează amestecul și lasă-l să se răcorească.
  • Amestecă fulgii și miezul de nucă mărunțit într-un bol. Toarnă laptele condensat peste acest amestec, adaugă ciocolata topită și vârful de cuțit de sare. Amestecă bine ca să se distribuie cât mai egal miezul de nucă în compoziție.
  • Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți înalți (de 20×20 cm), tapetată cu hârtie de copt, nivelează și dă-o la rece pentru 2 ore ca să se întărească ciocolata și să se poată tăia compoziția.

Modul de preparare al glazurii

  • Pune cele două linguri de lapte într-o crăticioară și încălzește-l până dă în clocot. Stinge focul și adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecă până se topește ciocolata. Toarnă glazura călduță peste prăjitura rece cu o lingură, cu o mișcare de du-te-vino ca să arate cât mai apetisant. Poftă bună!

„O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână” – vechi proverb chinezesc

„Umorul ne menţine în viaţă. Simţul umorului şi mâncarea. Să nu uităm mâncarea. Putem rezista până la o săptămână fără să râdem” – Mark Twain

„După o cină copioasă, încheiată obligatoriu cu o prăjitură de casă, putem ierta pe oricine” – Oscar Wilde

„Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi bine, dacă nu au mâncat bine înainte” – Virginia Woolf

„În prăjitura vieții, prietenii sunt cipsuri de ciocolată” – Salman Rushdie

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×