E duminică, familia se reunește, cu mic, cu mare în jurul mesei. Prânzul alături de cei dragi este o tradiție care rezistă tendințelor moderne numite fast food, „Hai la o șaormă” sau „Hai să luăm un meniu că-i mai comod”. Și cum orice masă festivă are obligatoriu desert, o prăjitură de casă cu fulgi este întotdeauna bine venită. Mai bine zis, bine primită. O prăjitură cu fulgi de care vrei tu!
Prăjitura cu fulgi face parte din categoria dulciurilor de casă rapide, ușor de gătit, mai ales că nu presupune coacere. Este o prăjitură foarte potrivită pentru o gospodină începătoare, dar la fel de potrivită și pentru cele grăbite sau foarte ocupate. Haideți, doamnelor, că nu-i… cozonac! Și nu vă turnăm… gogoși!
Prăjitură cu fulgi de care vrei tu
Ingrediente pentru prăjitura cu fulgi
- 1 pachet de margarină sau unt
- 200 g zahăr
- 3 lingurițe cu miere
- 3 lingurițe cu cacao
- 1 cană cu miez de nucă
- 1 pachet cu fulgi de care vrei tu
- rom sau vanilie
Modul de preparare pentru prăjitura cu fulgi
- Pune toate ingredientele pe foc, mai puțin fulgii și nuca și lasă-le să fiarbă. După ce dau în clocot, mai lasă-le pe foc încă 5 minute, apoi ia-le de pe foc și adaugă romul sau vanilia.
- Taie miezul de nucă în bucățele mici și prăjește-le, nu mai mult de 10 minute. Amestecă-le în compoziție și adaugă fulgii până ce compoziția se întărește, devine greu de amestecat.
- Întinde compoziția într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, umezită cu apă și niveleaz-o bine. Dă-o la rece și când s-a întărit taie-o în forma dorita și pune-o pe masă.Poftă bună!
Altă rețetă pentru o prăjitură cu fulgi
Ingrediente pentru prăjitură
- 250 g ciocolată
- 100 g unt
- 400 g lapte condensat
- 100 g miez de nucă mărunțit (nu măcinat!)
- 200 g fulgi de care vrei tu, de preferat fără zahăr
- 1 vârf de cuțit sare
Ingrediente pentru glazură
- 50 g ciocolată albă
- 2 linguri lapte
Modul de preparare al prăjiturii
- Rupe ciocolata în bucăți mici și topește-o împreună cu untul într-o crăticioară pe foc foarte, foarte mic, 2-3 minute. Atenție: amestecă tot timpul ca să nu se lipească și să nu se ardă. Omogenizează amestecul și lasă-l să se răcorească.
- Amestecă fulgii și miezul de nucă mărunțit într-un bol. Toarnă laptele condensat peste acest amestec, adaugă ciocolata topită și vârful de cuțit de sare. Amestecă bine ca să se distribuie cât mai egal miezul de nucă în compoziție.
- Toarnă compoziția într-o tavă cu pereți înalți (de 20×20 cm), tapetată cu hârtie de copt, nivelează și dă-o la rece pentru 2 ore ca să se întărească ciocolata și să se poată tăia compoziția.
Modul de preparare al glazurii
- Pune cele două linguri de lapte într-o crăticioară și încălzește-l până dă în clocot. Stinge focul și adaugă ciocolata albă ruptă în bucăți mici. Amestecă până se topește ciocolata. Toarnă glazura călduță peste prăjitura rece cu o lingură, cu o mișcare de du-te-vino ca să arate cât mai apetisant. Poftă bună!
„O dietă echilibrată înseamnă câte o prăjitură în fiecare mână” – vechi proverb chinezesc
„Umorul ne menţine în viaţă. Simţul umorului şi mâncarea. Să nu uităm mâncarea. Putem rezista până la o săptămână fără să râdem” – Mark Twain
„După o cină copioasă, încheiată obligatoriu cu o prăjitură de casă, putem ierta pe oricine” – Oscar Wilde
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
„Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi bine, dacă nu au mâncat bine înainte” – Virginia Woolf
„În prăjitura vieții, prietenii sunt cipsuri de ciocolată” – Salman Rushdie