1 martie vine cu scumpiri la energia electrică! Facturi mai mari la lumină, care pot genera și alte creșteri de preț

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
24/02/2019, 14:17
1 martie vine cu scumpiri la energia electrică! Facturi mai mari la lumină, care pot genera și alte creșteri de preț GALERIE FOTO
1 martie vine cu scumpiri la energia electrică! Cresc facturile la lumină

Se anunță scumpiri la energia electrică de la 1 martie, iar facturile mai mari la lumină ar putea genera și alte creșteri de preț. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a decis să majoreze prețul energiei electrice cu 2,5% pentru a acoperi suprataxa impusă companiilor din domeniul energiei prin Ordonața 114.

Măsura de scumpire a anergiei electrice vine după ce procentul aplicat la cifra de afaceri a crescut prin Ordonanța 114 de la 0,1% la 2%. Astfel, tariful la E-Distribuție Muntenia va crește, începând cu data de 1 martie, de la 107 lei pe megawatt-oră la 110 lei, ceea ce poate duce și la alte creșteri de prețuri. Aceleași prevederi ale controversatei Ordonanțe au fost aplicate și pentru domeniul gazelor naturale, astfel că nu este exclus ca și tarifele la gaz să crească.

1 martie vine cu scumpiri la energia electrică! Cresc facturile la lumină

Politicienii discută deja despre renunțarea la Ordonanța 114 pentru anumite companii, iar între președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, s-a iscat o controversă pe marginea acestui subiect. Tăriceanu l-a îndemnat pe Teodorovici să stea deoparte în ceea ce privește Ministerul Energiei, insinuând că acesta nu cunoaște mersul ministerului, în condițiile în care ministrul Anton Anton a vorbit despre eliminarea taxei, iar Teodorovici nu a fost de acord cu ideea.

Scumpirea energiei electrice ar putea genera și alte creșteri de preț
Scumpirea energiei electrice ar putea genera și alte creșteri de preț

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei care este condus de un liberal”, a spus liderul ALDE.

Până când politicienii vor decide ce este de făcut cu privire la Ordonanța 114, un lucru este cert: 1 martie vine cu scumpiri la energia electrică, iar facturile mai mari la lumină ar putea genera și alte creșteri de preț în diferite domenii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×