Taxa de 2% pentru energie, eliminată! ”Afectează companiile!”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
13/02/2019, 16:37
Taxa de 2% pentru energie, eliminată! ”Afectează companiile!” GALERIE FOTO
Taxa de 2% pentru energie, eliminată! ”Afectează companiile!”

Taxa de 2% pentru energie urmează să fie eliminată! Anunțul a fost făcut de Călin Popescu Tăriceanu. Președintele ALDE a dezvăluit că s-a pus problema ca această taxă să fie scoasă și a avut discuții în acest sens chiar cu premierul Viorica Dăncilă. Tăriceanu a făcut anunțul la întâlnirea cu reprezentanți ai Centrului Român al Energiei. 

„Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu ordonanța 114. I-am împărtășit o parte din îngrijorările mele. O parte din îngrijorările mele le-am preluat, de la cei cu care am avut un dialog până acum, și am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilitățile de dezvoltare și de atingere a indicatorilor de performanță și de profitabilitate care sunt de așteptat la aceste companii. Și doamna prim-ministru a consimțit că această taxă este excesivă și, cel mai probabil, o să renunțăm la această taxă de 2%.”, a anunțat Călin Popescu Tăriceanu.

Taxa de 2% pentru energie, eliminată! „Câștigați și dumneavoastră, câștigăm și noi ca stat”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că a vorbit cu Viorica Dăncilă și Guvernul este gata să elimine taxa de 2% pentru energie. „Asta ca să vă descrețesc frunțile nițel, pentru că dorința și ambiția mea este de a vedea companiile dumneavoastră crescând cifra de afaceri, generând noi locuri de muncă. Câștigați și dumneavoastră, câștigăm și noi ca stat”, le-a spus Tăriceanu reprezentanților companiilor energetice înainte de debutul propriu-zis al întâlnirii, în prezența presei.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit cu Viorica Dăncilă să elimine taxa de 2% pentru energie

Guvernul a adoptat pe data de 21 decembrie OUG 114/2018, care a introdus mai multe măsuri fiscal-bugetare. Printre acestea și-a făcut loc și o contribuţie suplimentară de 2% pentru companiile din energie. Actul normativ a fost publicat la numai o săptămână în MO, dar în el nu se precizează cum se va aplica efectiv aceasta contribuție. Acum Călin Popescu Tăriceanu anunță că după discuția cu Viorica Dăncilă, Guvernul va renunța la ea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×