După o ședință a coaliției de guvernare, vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchiu, a răspuns pozitiv pentru cei nevaccinați. Din fericire, pentru unii, copiii care nu au fost înțepați împotriva rujeolei pot merge din nou la școală. Astfel că, elevii care nu au fost admiși pe 1 septembrie, pe motiv că nu au fișa medicală completă din cauza vaccinurilor, se pot întoarce acum la școală. Dar, cum s-a ajuns la această decizie? Vicepreședintele Parlamentului a ajuns la concluzia că există un număr mare de copii care nu puteau ajunge în câmpul educațional din cauza nevaccinării.
Așa că, s-a stabilit printr-o înțelegere comună între Guvern și Parlament să se caute și apoi să se găsească o modalitate prin care și aceștia pot ajunge la școală. Soluția găsită de cei de la conducere a avut ca fundament și o înțelegere bazată pe cedări reciproce. Copiii nevaccinați pot merge la școală, însă, între timp, munca grea o vor duce ei, căci vor trebui să discute cu părinții, pentru a-i determina și a-i duce la ideea că singula cale de a evita boala este vaccinarea. Se pare că până la data de 14 septembrie, neîncadrați într-o instituție educațională erau 5.664 de elevi.
Ce este rujeola?
Citește și: Accident transmis pe Facebook. Ultimele momente din viata lui ”Briceag”, interlopul din Craiova
Citește și: Bianca Brad a ajuns de nerecunoscut! Iată cum arată fosta Miss România
Citește și: Gigi Becali, despre faptul că nu a fost invitat la nunta lui Cristi Borcea!
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Rujeola sau pojarul este o boală infecțioasă. Date despre existența ei sunt încă din secolul 7. Un medic persan Rhazen, în secolul 10, care considera rujeola drept una dintre cele mai groaznice. Înainte ca vaccinul să apară, transmisibilitatea acestei boli era la un procent înalt, mai ales la copii. Conform Organizației Mondiale de Sănătate, în anul 2006 existau peste 20 de milioane de cazuri, iar 242.000 dintre ele erau decese.