Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie. Iată cu cât

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
22/09/2018, 10:48
Salariul minim brut crește de la 1 ianuarie. Iată cu cât
Salariul minim brut al românilor va crește de la 1 ianuarie

Se anunță în sfârșit vești bune pentru cei aflați în câmpul muncii! Salariul minim brut va crește! Iată cu cât se va schimba situația sumelor, începând de la 1 ianuarie. Informațiile sunt sigure și confirmate chiar de președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu. Se pare că leafa românilor, potrivit hotărârii de Guvern, va fi mărită în fiecare an, asta până în 2022. Salariul minim luat de cetățenii aceștei țări va crește cu 150 de lei anul următor. ”A rămas ca să se facă o hotărâre de guvern care să clarifice salariul minim pe economie începând de la 1 ianuarie 2019, care va fi probabil 2.050 de lei. (…) Salariul minim va creşte la anul cu 150 de lei. E prevăzut să crească cu 150 de lei brut, de acum până în 2022, când trebuie să ajungă la 2.500 de lei. (…) Urmează să scoată actul normativ, pentru că au nevoie ca să fie ca bază de calcul, inclusiv în bugetul de stat pentru 2019”, a precizat Bogdan Hossu.

Crește salariul minim brut!

Totodată, acesta a precizat și că autoritățile se ocupă de actul normativ, iar asta va fi rezolvată destul de repede, astfel încât în două săptămâni totul va fi gata. ”Noi am cerut cât mai repede, dar acum chestiunea declarativă a Guvernului e că-l vor scoate repede. Sunt în curs de realizare a actului normativ”, a continuat președintele Cartel Alfa.

Citește și: Cutremur la Buzău, cu magnitudine de 3,8

Citește și: Marinela Chelaru, probleme grave de sănătate: ”Voi muri, mă duc la Dumnezeu!”

Citește și: După divorț, Misha a plecat din țară! Avem primele imagini 

În cadrul aceleiași declarații, acesta a precizat ce implică de fapt acest calcul. ”Actul normativ nu trebuie decât să calculeze numărul de zile lucrătoare pentru la anul, pentru că dau și tarifarul orar pentru numărul de zile lucrătoare pentru anul viitor. Eu sper să iasă repede, în două săptămâni”, a încheiat liderul, conform news.ro.

În 2015, România a avut al doilea cel ai mic salariu din UE

Salariul minim brut al românilor va crește de la 1 ianuarie
Evoluția anuală a salariului minim brut

După cum se regăsește și în declarația lui Bogdan Hossu, salariul minim brut este cea mai mică valoare a salariului orar, zilnic ori lunar pe care legile țării îl prevăd angajaților. În anul 2015, România a avut al doilea cel mai mic salariu din Uniunea Europeană. Cea care a ocupat primul loc pe acest podium a fost ocupat de Bulgaria.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×