Un cutremur a avut loc în zona seismică Vrancea. Acesta s-a produs în dimineața zilei de miercuri, 19 septembrie. Datele furnizate de INFP arată că seismul a avut loc în jurul orei 05:43 și s-a produs la adâncimea de 133 de kilometri. Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de II grade Mercalli.
Cutremur în Vrancea
Un cutremul cu magnitudinea de 3,9 pe scara Richet a avut loc în Vrancea, Acesta s-a produs în apropierea orașelor: Odobești(42km), Panciu(47km), Onești(51), Nehoiu(54), Râmnicu Sărat(54km). Un alt seism și-a făcut apariția doar cu o zi înainte. Seismul de marți a fost nu cu mai puțin de acesta din 19 septembrie, anume de 3,6 pe scara Richter. Cel mai puternic din acest an a avut magnitudinea de 4,6 pe scara Richetr și s-a înregistrat în ziua de 25 aprilie.
Citește și: Zilele Bucureștiului 2018! În Piața Constituției îi veți găsi pe Rod Stewart și Gheorghe Zamfir
Citește și: Pro TV face concedieri! Departamentul producție, lăsat fără șef!
Cutremure vizate
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un seism de 8,1 grade este posibil în România. „La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter. Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a declarat directorul INFP.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
„În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci. Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube. Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează. Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus acesta, explicând care sunt cele mai puternice cutremure pentru România.