6 morti si primarul grav ranit! Atentat azi noapte intr-una din capitalele lumii!

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 08:31
6 morti si primarul grav ranit! Atentat azi noapte intr-una din capitalele lumii! GALERIE FOTO
Atentat terorist în Somalia

Teroare pe străzile din Mogadishu, capitala Somaliei, unde a avut loc un atentat terorist care a ucis șase oameni și a rănit alți șase! Printre persoanele rănite în urma deflagrației se numără chiar și primarul Capitalei! Atentatul sângeros a fost revendicat!

Atentat terorist în Somalia soldat cu mai mulți morți și răniți, după o întâlnire la nivel înalt

Cel puţin şase persoane au murit, iar alte şase, printre care şi primarul capitalei Mogadishu, au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş care a avut loc miercuri în capitala Somaliei, potrivit CNN.

Ținta atacului terorist a fost o clădire guvernamentală din Mogadishu, unde a avut loc o întâlnire oficială la care au participat și mai mulți reprezentanți ai Națiunilor Unite. Primarul capitalei, Abdirahman Omar Osman, a fost grav rănit în urma exploziei, după cum a declarat ministrul somalez al Informaţiilor, Mohamed Abdi Hayir. Printre cei ucişi se numără cinci oficiali locali.

Atentat terorist în Somalia
Atentat terorist în Somalia

Atacul ar fi fost revendicat de gruparea teroristă Al-Shabaab, însă informația nu a fost confirmată oficial

Gruparea teroristă Al-Shabaab a revendicat atacul printr-un comunicat prin care susţine că atentatul a vizat mai mulţi oficiali ai Naţiunilor Unite care se aflau în acel moment în clădirea guvernamentală, însă această informaţie nu a fost confirmată în mod oficial.

Cu doar câteva ore înaintea exploziei, James Swan, reprezentantul ONU pentru Somalia, s-a întâlnit cu primarul şi consilierii acestuia în clădirea vizată de atac, dar a părăsit-o înaintea deflagraţiei, au anunţat surse oficiale.

„Naţiunile Unite sunt alături de poporul şi Guvernul Somaliei în lupta lor împotriva acestor atacuri teroriste”, a spus Swan prin intermediul unui comunicat.

Autoritățile au demarat o anchetă pentru a vedea exact în ce condiții s-a produs explozia care a ucis 6 oameni în Mogadishu, și dacă gruparea Al-Shabaab are vreo legătură cu sângerosul eveniment.

În urma cu două zile, un alt atentat a zguduit capitala Somaliei! 17 oameni au murit după ce o mașină capcană a explodat chiar lângă aeroportul din Mogadishu. Explozia a avut loc așadar într-un spațiu militarizat, lucru care a alarmat autoritățile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×