Atentat terorist dejucat în Marea Britanie! Teroristul îşi scrisese deja şi „scrisoarea de martiriu”

Filon Stan  
înStiri de ultima ora
28/11/2017, 12:30
Atentat terorist dejucat în Marea Britanie! Teroristul îşi scrisese deja şi „scrisoarea de martiriu”

Atentat terorist dejucat în Marea Britanie! Poliţiştii au reţinut un tânăr de 17 ani care urma să intre cu maşina în pietoni. Pe lista lui de posibile atentate se mai afla şi un concert al lui Justin Bieber, dar şi un plan de atac asupra unui centru comercial din Ţara Galilor, relatează Reuters.

Adolescentul de 17 ani scrisese deja şi o „scrisoare de martiriu” în care afirma că este „un soldat al Statului Islamic”.  Poliţia a găsit scrisoarea într-un rucsac în dormitorul său, conţinând de asemenea un cuţit mare şi un ciocan.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Atentat terorist dejucat în Marea Britanie. Tânărul de 17 ani neagă acuzaţiile
    
Serviciul de Urmărire Penală al Coroanei (CPS) a declarat că el intenţiona să comită un atac similar celui din apropierea parlamentului britanic în martie, când un bărbat a intrat cu camioneta în pietoni pe Podul Westminster din Londra înainte de a înjunghia un poliţist.
    
„Comportamentul acestui adolescent de-a lungul mai multor luni nu lasă nicio îndoială că el intenţiona să ucidă cât mai mulţi oameni posibil într-un atac ce aminteşte de incidentul de pe Westminster Bridge”, a declarat Sue Hemming, şefa serviciului CPS de contraterorism.
    
„El a postat de asemenea conţinut extremist online ce ar putea să îi încurajeze pe alţii să comită acte teroriste şi să descarce instrucţiuni despre modul cum pot comite atacuri de tip ‘lup singuratic'”, a adăugat ea.
    
Atacul de pe Podul Westminster a fost unul dintre cele cinci atacuri majore în acest an pe care autorităţile britanice le tratează ca incidente teroriste. Cinci persoane, inclusiv poliţistul şi atacatorul, Khalid Masood, au murit în acest incident. Adolescentul a recunoscut că deţinea cuţitul şi ciocanul şi că a scris scrisoarea, dar a negat că intenţiona să facă rău cuiva. 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×