50 de oameni au murit în Bangladesh, după un val de aer polar! Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 50 de ani

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 17:00
50 de oameni au murit în Bangladesh, după un val de aer polar! Cele mai scăzute temperaturi din ultimii 50 de ani
50 de oameni au murit în Bangladesh, după un val de aer polar. Sursa foto: dhakatribune.com

Un val de aer polar s-a abătut asupra statului Bangladesh, neobișnuit cu astfel de temperaturi, și a adus cea mai sczută temperatură din ultimii 50 de ani! Nu mai puțin de 50 de oameni au murit, după ce temperaturile au scăzut până la -4,5 grade Celsius, după cum au anunţat duminică autorităţile locale, citate de DPA, relatează Agerpres.

50 de oameni au murit în Bangladesh, după un val de aer polar

Cea mai scăzută temperatură din acest an în Bangladesh – 4,5 grade Celsius – a fost înregistrată duminică dimineaţă în Tetulia, un oraş de graniţă din nordul ţării, a anunţat Biroul meteorologic.

Cel puţin 17 persoane au murit din cauza unor infecţii respiratorii acute şi 33 din cauza unor cazuri de diaree provocate de un rotavirus în Bangladesh în perioada 1 noiembrie – 28 decembrie, a precizat Ayesha Akhter, oficial de rang înalt în Directoratul pentru Sănătate din cadrul guvernului.

Ultima cea mai scăzută temperatură a fost înregistrată în 2018 și a atins 2,8 grade Celsius

Spitalele locale au devenit neîncăpătoare pentru pacienții care au venit în număr foarte mare, imediat după ce valul de aer rece a pătruns în teritoriul Bangladesh-ului. Mulți dintre pacienți suferă de afecţiuni provocate de frig, precum gripă, deshidratare şi pneumonie.

Cele mai afectate de vremea rece au fost persoanele cu venituri modeste, în principal muncitori, deoarece nu deţin haine de iarnă, iar mulţi alţi oameni, în special copii şi vârstnici, sunt predispuşi la boli precum pneumonia, a precizat Ayesha Akhter.

Veștile proaste încă nu s-au terminat pentru localnici, deoarece meteorologii spun că acest val de frig, însoţit de un vânt neobișnuit de rece şi ceaţă densă, va continua să se manifeste pentru alte câteva zile.

Ceaţa densă a obligat autorităţile locale să redirecţioneze mai multe zboruri ale unor companii aeriene şi să amâne alte curse. În Bangladesh, în luna decembrie, temperatura minimă medie este de 13 grade Celsius, iar maxima ajunge  chiar și la 25 de grade Celsius. Anul trecut, în luna ianuarie, a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură din ultimii 50 de ani, respectiv de 2,8 grade Celsius.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×