Un incendiu de proporții a avut loc la o fabrică ilegală din Dacca, orașul-capitală al statului Bangladesh, ieri după-amiază. Flăcările au cuprins o unitate care nu avea permis de funcționare aflată la marginea capitalei țării asiatice.
Incendiu în Bangladesh, la o fabrică ilegală de ventilatoare
Cel puțin zece persoane au murit în urma incendiului care a cuprins o fabrică de ventilatoare aflată în apropiere de capitala Bangladeshului. Pompierii nu au făcut decât să constate cele zece cadavre incinerate aflate în interiorul uzinei, scrie The New York Times.
Focul a fost semnalat autorităților din Dacca ieri după masă, în jurul orei 17:45. Fabrica era construită ilegal și funcționa fără acord de la autorități. Clădirea cu trei etaje avea un singur punct de ieșire în caz de incendiu.
Astfel de incendii se produc tot mai des în țara asiatică
Astfel ce incendii se produc destul de frecvent în Bangladesh, țară unde funcționează sute de fabrici în mod ilegal, iar chiar și cele care au toate documentele pentru funcționare prezintă condiții mizerabile pentru muncitori.
Pe lângă cele zece persoane care au murit ieri la fabrica de ventilatoare Gazipur, alte 17 au decedat săptămâna trecută din aceleași motive. Anul trecut, în luna februarie, un puternic incendiu a afectat capitala Dacca. Atunci au murit 70 de persoane și 55 au suferit arsuri grave.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Cel mai mare incendiu din ultimii 10 ani s-a produs în 2013, când 1.134 de persoane au murit și peste 2.500 au fost rănite după izbucnirea unui incendiu și prăbușirea clădirii Rana Plaza, o construcție care găzduia ateliere de croitorie.
Condițiile de muncă sunt precare în multe țări asiatice, iar organizațiile nonguvernamentale au atras adesea atenția asupra modului în care lucrează cei din Orientul Mijlociu și Asia.
Pe lângă salariile foarte slabe pentru care muncesc cei din Bangladesh, Nepal sau Pakistan, în astfel de state există probleme serioase și cu respectarea unor norme minime sanitare de muncă, precum și a siguranței la serviciu.
Bangladesh se află în topul țărilor cu cele mai precare și nesigure locuri de muncă din Asia.