Incendiu puternic la o fabrică de reciclare a dizolvanților din Spania! Pericol major de intoxicare! Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
11/12/2019, 14:54
Incendiu puternic la o fabrică de reciclare a dizolvanților din Spania! Pericol major de intoxicare! Oamenii sunt sfătuiți să rămână în case
Incendiu puternic la o fabrică de reciclare a dizolvanților din Spania. Sursa foto: adevarul.ro

Un incendiu de proporții a izbucnit la o fabrică din Spania, în apropiere de Barcelona, iar populația a fost avertizată să rămână în case, cu ușile și ferestrele închise, deoarece este un real pericol de intoxicare cu substanțe nocive!

Incendiu puternic la o fabrică de reciclare a dizolvanților din Spania

Incendiul care a izbucnit la primele ore ale dimineații are loc la o uzină de reciclare a dizolvanţilor şi reziduurilor industriale, situată în localitatea Montornès-del-Vallès, în apropiere de Barcelona, relatează France Bleu Roussillon.

Incendiul a izbucnit cu puţin înainte de ora locală 8.00 (9.00, ora României). Autorităţile au activat un plan cu privire la un risc chimic şi au cerut miilor de locuitori din apropierea fabricii să rămână în locuinţe.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 08:00. Nu au fost semnalate victime

Zeci de pompieri se luptă cu flăcările imense, iar coloana uriaşă de fum negru se degajă din clădire și este vizibilă pe o rază de câţiva kilometri. Incendiul a izbucnit la ora locală 7.45 (8.45, ora României).

Pompierii au fost asaltaţi imediat de apeluri telefonice disperateale oamenilor din zonă, dar și a lucrătorilor din fabrica respectivă. Până în prezent, nu a fost semnalată nicio victimă umană.

În comunele Montornès, Montmeló, Martorelles şi Vilanova del Vallès, autorităţile cer populaţiei să închidă gerestrele şi uşile şi să oprească până și ventilatoarele şi climatizatoarele, pentru ca substanțele nocive să nu pătrundă în locuințe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×