Dacă te pregătești pentru un weekend în familie și vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o masă pe cinste, dar ești în pană de idei, nu te îngrijora. FANATIK îți sare în ajutor și îți propune un meniu complet cu care să îi dai pe spate pe toți.
3 rețete ideale pentru un weekend în familie
Crede-ne pe cuvânt, cu aceste rețete delicioase vei transforma masa de sfârșit de săptămână într-un adevărat festin culinar. Oricât de pretențioase ar fi, rudele tale își vor răsfăța papilele gustative și nu vor mai conteni cu felicitările, mai ales că le vei satisface toate gusturile. Dar să nu zăbovim foarte mult cu vorba și să trecem la treabă, pentru că timpul e scurt.
Ciorbă de vită cu borș de casă
Consistentă şi potrivită meniurilor sănătoase pentru orice vârstă, carnea de vită poate fi ingredientul principal al multor mâncăruri savuroase. Ea este, însă, perfectă pentru o ciorbă ca la mama acasă, mai ales că nu ai nevoie de un timp îndelungat pentru a o prepara. În ceeea ce privește ingredientele, ai nevoie de:
- 750 g carne de vită
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 100 g ţelină
- 1 cutie roşii în bulion
- 1 ardei gras
- 2 cartofi
- 1 legătură de leuştean
- 2 linguriţe orez
- 500 ml borş de casă
- boia dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să tai carnea cubuleţe, și să o speli, după care să o acoperi cu apă şi să o pui la fiert. De îndată ce dă în câteva clocote, o scurgi, o speli cu apă rece şi o pui din nou la fiert cu patru litri de apă.
Când carnea este aproape fiartă, pui legumele curăţate (mai puţin cartofii), spălate şi tocate mărunt şi laşi pe foc până preț de câteva minute. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă. Apoi, pui orezul, cartofii tăiaţi cubuleţe, roşiile în bulion tocate, pui boia şi sare, după gust, şi mai laşi 15-20 de minute, la foc mic.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Pui borşul fiert separat şi spumuit şi potriveşti gustul cu piper şi condimente uscate. Iei oala de pe foc şi adaugi leuşteanul tocat mărunt. Acoperi cu un capac 10 minute să se aromatizeze, după care o poți servi celor dragi. Îți recomandăm să pui alături și ardei iute.
Varză cu carne
Pentru felul doi, îți propunem un preparat sănătos și relativ ușor de gătit, care îți va transforma masa alături de cei dragi într-o adevărată reușită. Varza cu carne este un amestec irezistibil de arome şi culori, ideal pentru un weekend în familie. Înainte de a trece la treabă, asigură-te că ai toate ingredientele:
- 500 g carne de porc, tăiată cuburi de mărime potrivită
- 2 kg varză, tăiată fideluţă
- 1 ceapă, tocată
- 1 gogoşar, tăiat julien
- 1 ardei gras roşu, tăiat julien
- cimbru
- sare
- piper boabe
- 4 roşii
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Căleşte ceapa, ardeiul, gogoşarul şi carnea, până când se înmoaie, apoi toarnă puţină apă fierbinte şi așteaptă să fiarbă. Separat, freacă varza cu un praf de sare şi, de îndată ce a fiert carnea, pune-o în vas.
Adaugă sare și piper, după gust. Dacă este necesar, mai toarnă puţină apă fierbinte. Apoi, taie roşiile feliuțe şi, după ce varza a scăzut, așează-le deasupra şi lasă-le la cuptor. După ce s-a rumenit şi a fiert carnea, opreşte focul şi adaugă mărarul tocat. Acum preparatul este numai bun de servit.
Banana bread la cană
După o masă copioasă, cei dragi trebuie răsfățați cu un desert savuros și sofisticat în același timp, iar Banana bread la cană este varianta ideală. Se prepară în doar 10 minute și crede-ne pe cuvânt, nimeni nu îi va putea rezista. Ai nevoie doar de:
- 3 linguri de făină
- 3 linguri de zahăr brun
- 1 linguriță de praf de copt
- 15 -20 de grame de unt topit (cam 1-2 linguri)
- 1 ou
- 1 banană zdrobită
- 1 lingură de lapte (opțional).
Mod de preparare
Bate bine oul, adaugă untul și zahărul și amestecă, până când obții o pastă. Zdrobește o banană (cu furculița sau cu pasatorul de cartofi) și apoi adaug-o la compoziție alături de restul ingredientelor. Apoi, amestecă bine și pune aluatul într-o cană, pe care o lași la cuptorul cu microunde preț de aproximativ 2-3 minute. Scoate-o, las-o puțin la răcit și este gata de savurat alături de toți cei dragi.