20 de autocare cu români din Germania, blocate în Vama Nădlac

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 10:33
20 de autocare cu români din Germania, blocate în Vama Nădlac
20 de autocare cu români din Germania sunt blocate în Vama Nădlac. SUrsa foto: specialarad.ro

20 de autocare pline cu români sunt blocate în acest moment în Vama Nădlac, pe sensul de intrare în țară, potrivit Antena 3. Oamenii nu au primit prea multe explicații de la autorități, iar tensiunea plutește în aer.

20 de autocare cu români din Germania sunt blocate în Vama Nădlac

Românii care vin din ţări cu mai mult de 500 de cazuri confirmate de COVID 19 trebuie să intre în carantină obligatorie la sosirea în țară, după decizia luată de ministrul de Interne, Marcel Vela, așa că Vama s-a aglomerat destul de mult.

În acest moment, conform Antena 3, sunt blocate peste 20 de autocare în punctul de trecere al frontierei, pline cu români care se întorc din Germania. Oamenii aşteaptă să fie controlaţi de medici pentru a se stabili dacă sunt infectaţi sau nu cu noul coronavirus.

Românii care se întorc din țări cu peste 500 de cazuri de coronavirus intră direct în carantină

Românii blocați în Vama Nădlac sunt nemulţumiţi de situaţie şi se plâng că autorităţile nu le-au dat prea multe detalii, dar așteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei.

„Timpul de aşteptare este de 30 de minute în acest moment în vama Nădlac. Persoanele care sosesc din state cu cel puţin 500 de cazuri de COVID 19 intră în proceduri speciale. Sunt peste 10.000 de persoane care au trecut prin vamă de aseară până acum.

Şi timpul de verificare a fiecărei persoane a crescut, de la 1 minut la 5-10 minute, conform noilor proceduri. Fluxul de pasageri este unul normal, dar procedurile în sine sunt cele care dau aceşti timpi de aşteptare”, a transmis Alexandra Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la Antena 3.

De luni, România a intrat în stare de urgență, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus. Președintele Klaus Iohannis a fost cel care a decretat starea de urgență, care a și explicat de ce a luat această decizie.

„Această stare de urgenţă va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, Guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulţi bani domeniului Sănătăţii, mai mulţi bani pentru medicamente, mai mulţi bani pentru aparatura medicală absolut necesară.

În acelaşi fel, această situaţie va permite să se realizeze achiziţii într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând, astfel, la dispoziţia Guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus”, a explicat Iohannis.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×