Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat. Ludovic Orban va fi urmașul Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria. Update

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
15/10/2019, 16:47
Klaus Iohannis a anunțat numele premierului desemnat. Ludovic Orban va fi urmașul Vioricăi Dăncilă la Palatul Victoria. Update GALERIE FOTO
Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban drept noul premier al României *foto: facebook

15 octombrie reprezintă zi decisivă pentru Guvernul României! Președintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe numele premierului, care va avea termen 10 zile pentru a merge cu lista Guvernului în Parlament. Dacă ne-am lua strict după declarațiile făcute de șeful statului la finalul săptămânii trecute, atunci se conturează un executiv PNL sau unul coagulat în jurul formaţiunii liberale.

UPDATE, ora 17:05 Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban drept noul premier. Acesta va căuta acum sprijin în Parlamentul României.

FANATIK.RO te va ține la curent cu tot ce se întâmplă cu noul Guvern al României.

15 octombrie, zi decisivă pentru Guvern!

De remarcat că propunerea de premier a PNL-ului este chiar liderul partidului, Ludovic Orban. Preşedintele Iohannis a avut deja o primă serie de consultări cu partidele parlamentare pe tema noului Guvern. La finalul consultărilor acesta a precizat că se va continua într-o formulă restrânsă şi că luni sau, cel mai târziu, marţi va face public numele premierului.

Cum prima zi a săptămânii a trecut fără ca șeful statului să anunțe ceva, a devenit clar că marțea este ziua decisivă. De remarcat că după prima runda de consultări, fiecare dintre partidele parlamentare, cu excepţia PSD, care nu a fost prezent, a avut puncte de vedere şi mesaje diferite. PNL s-a declarat în favoarea anticipatelor, dar a spus că e dispus să preia guvernarea.

15 octombrie, zi decisivă pentru Guvern! Klaus Iohannis
Klaus Iohannis ar înclina spre un guvern liberal. Sursa foto – facebook

Klaus Iohannis este așteptat să anunțe numele noului premier

USR a propus direct Pactul pentru anticipate, UDMR s-a pronunţat împotriva anticipatelor şi în favoarea instalării rapide a unui Guvern, cei de la PMP au mers împotriva anticipatelor şi au impus condiţiile referitoare la alegerea primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300, iar Pro România s-a pronunţat în favoarea anticipatelor şi dispus să contribuie cu voturile parlamentarilor săi la stabilitatea politică a ţării.

Considerat favorit să fie desemnat premier, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat că prezentarea Guvernului liberal va fi făcută după parcurgerea paşilor constituţionali şi că aşteaptă și el decizia lui Klaus Iohannis. De asemenea, sursele FANATIK.RO susțin că Ludovic Orban n-are nicio emoție și că el va fi noul premier al României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×