15 milioane de măști vor fi produse, lunar, în România! Anunțul ministrului Virgil Popescu. VIDEO

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 15:41
15 milioane de măști vor fi produse, lunar, în România! Anunțul ministrului Virgil Popescu. VIDEO
15 milioane de măști vor fi produse în România

Ministrul economiei, Virgil Popescu, a anunțat că în România a început producția de măști de protecție la scară industrială.

15 milioane de măști pe lună în România

Conform anunțului postat pe Facebook, România va ajunge la capacitatea de a produce 500.000 de măști pe zi, aproximativ 15 milioane pe lună, cu ajutorul unei companii românești.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

masti

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.

Posted by Virgil Popescu on Sunday, March 29, 2020

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar.

Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră.

Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine”, a scris Popescu pe Facebook.

Momentan, capacitatea de producție a fabricii este de 150.000 de măști pe zi, dar și 1000 de combinezoane.

Lipsa materialelor de protecție este o problemă la nivel mondial. În România, la farmacii este imposibil de găsit o mască de protecție sau mănuși de protecție. Lucrurile ar trebui să reintre în normal după ce mai multe fabrici din România și-au schimbat linia de producție pentru a ajuta societatea în lupta cu coronavirus.

La nivel mondial, Italia a apelat la China pentru a importa măști de protecție, după ce majoritatea țărilor din UE au oprit exportul pe principiul „fiecare pentru el”.

Statele Unite ale Americii se confruntă la rândul lor cu o criză a materialelor de protecție din spitale, în condițiile în care pandemia de coronavirus a luat prin surprindere lumea civilizată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×